www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Zásady správného přecházení

2022-08-31 08:24:43 | PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Od zítřka do 9. září bude probíhat po celé republice dopravně preventivní akce s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Policisté budou mít zvýšený dohled u přechodů pro chodce v blízkosti základních škol. Hlavním cílem akce je posílit v dětech zásady při vstupu do vozovky. Po prázdninách jsou školáci ještě plni zážitků ze dnů volna a nejsou až tak obezřetní.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Chodci by měli vědět, že mají užít přechod, pokud je na dohled. Jinak mohou přecházet silnici jen na přehledných místech a musí se přitom pořádně rozhlédnout.

Před vstupem na přechod pro chodce musí odhadnout, zda vozidlo stihne bezpečně zastavit, neexistuje absolutní přednost chodců. Při přecházení si musí všímat i druhého jízdního pruhu, jeden vůz jim dá přednost, v protijedoucím autě si řidič ani nevšimne, že někdo jde přes komunikaci.

Chodci dále nesmí vstupovat na přechod, přijíždějí-li vozidla s právem přednostní jízdy, a musí dávat přednost tramvaji. Důležité je i nošení reflexních prvků, za šera, při hustém dešti či v mlze je takto označený člověk vidět až na dvě stě metrů.


PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka