www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Zápisy bez dětí

2020-03-26 07:48:26 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Zápis do první třídy je dětmi i rodiči vždy očekávaným okamžikem. Děti se prvně setkávají s prostředím, kde budou trávit dalších devět let života. V letošním roce se ovšem zápisů nebudou moci zúčastnit osobně.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

V souvislosti s vyhlášením nouzového stavu vydalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR opatření, které stanovuje nutnost uspořádání zápisů do prvních ročníků základních škol v měsíci dubnu, ovšem bez přímé účasti dětí.

Na základě tohoto opatření ředitelé jednotlivých základních škol stanoví přesné termíny, kdy budou přijímány přihlášky. „Dle platné legislativy se musí zápisy uskutečnit v průběhu dubna. Stanovení konkrétního termínu, ve kterém je třeba přihlášky podat, necháváme na zvážení ředitelů základních škol. Všechny potřebné informace rodiče najdou na webových stránkách města, podrobné podmínky průběhu zápisu na webových stránkách jednotlivých škol,“ uvádí k tématu místostarostka Zorka Brožíková.

Děti tedy k zápisům nesmí. Doporučení ministerstva se týká i způsobu podávání přihlášek. Upřednostněna má být forma podání bez přítomnosti zákonných zástupů dětí, tedy prostřednictvím datové schránky, e-mailem s elektronickým podpisem či poštou. V nezbytných případech bude samozřejmě možné i osobní doručení přihlášky, vždy ale dle konkrétních pravidel stanovených ředitelem příslušné školy.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka