www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Výsledky konkurzů příbramských škol - ředitelé obdrželi jmenovací dekrety

2020-07-26 09:29:49 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

V novém školním roce bude mít Základní škola Jiráskovy sady novou ředitelku, kterou se stává Šárka Jendruščáková. Rekonkurzy byly vyhlášeny také u některých mateřských škol, kde své pozice obhájily stávající ředitelky.

Foto

Dekret přebírá Jana Šille, ředitelka MŠ Jana Drdy.
(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Konkurz na ředitele ZŠ Jiráskovy sady byl vyhlášen z důvodu odchodu stávajícího ředitele Petra Šlemendy. „Jak už jsem několikrát uvedl, práce pana Šlemendy byla pro školu velkým přínosem. Věřím, že nová ředitelka, která je dlouholetou učitelkou na této škole, bude v jeho stopách pokračovat. Paní Jendruščákové, stejně jako všem ředitelkám mateřských škol, které letos své posty obhajovaly, přeji v jejich nelehké činnosti mnoho úspěchů,“ uvedl po předávání jmenovacích dekretů starosta Jan Konvalinka.

V minulém volebním období bylo rozhodnuto o vyhlašování rekonkurzů u základních škol. Jelikož práce managementu u mateřských škol je stejně náročná, budou se tyto rekonkurzy nově konat také u mateřských škol. Cílem vyhlašování rekonkurzů není vyměnit vedení škol, ale motivovat ředitele. Jednou za šest let by měli přijít a své období ve funkci zhodnotit. Říci, co se podařilo a co ne a představit novou koncepci směřování školy na dalších šest let. Vždyť i společnost se v průběhu takového období mění.

„Co říci na závěr? Letos proběhly rekonkurzy na ředitele tří mateřských škol. Stávající ředitelky své posty nejen obhájily, ale všechny na konkurzní komisi složenou z mnoha odborníků velice dobře zapůsobily. Město může být směle na jejich působení pyšné a vy, rodiče, vězte, že Vaše děti jsou v dobrých rukách,“ dodala k novince, kterou jsou rekonkurzy u mateřských škol, místostarostka Zorka Brožíková.

Rekonkurzy se týkaly Mateřské školy Jana Drdy v čele s Janou Šille, Mateřské školy Pohádka pod vedením Martiny Pilné a Mateřské školy Perníková chaloupka s ředitelkou Radkou Štáhlovou.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka