www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Vodohospodáři evidují zvýšené úniky vody a vyzývají ke kontrole objektů

2021-03-05 09:19:15 | 1. SčV, a.s., Kristina Blaszczyková ©

V souvislosti s mrazivým počasím a následným prudkým oteplením v minulých dnech eviduje společnost 1.SčV, a.s. větší množství úniků pitné vody na vodovodní síti i v objektech odběratelů.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Tyto úniky mohou být způsobeny nejčastěji povolením zamrzlého vodoměru či vnitřních rozvodů.

„Případné zamrznutí vodoměru a armatur na vodovodní přípojce z důvodu nedostatečného izolačního zabezpečení často způsobuje jejich poškození a po oblevě pak vytéká voda z těchto poškozených míst,“ uvedla Kristina Blaszczyková, tisková mluvčí společnosti 1. SčV, a.s., která je provozovatelem vodohospodářské infrastruktury v majetku obcí a měst na Příbramsku, Praze-západ a Praze-východ.

V současné době, ovlivněné covidovou pandemií, kdy jsou některé provozovny dlouhodobě uzavřené, vodohospodáři doporučují jejich pravidelnou kontrolu (včetně vodoměrných šachet).

„Doporučujeme zákazníkům, aby provedli jednoduchou kontrolu vodoměru, který by v případě uzavřené provozovny, či neobývaného objektu neměl vykazovat žádný odběr,“ doplnila Blaszczyková.

Vyplatí se vodovodní zařízení kontrolovat průběžně a v případě, že jsou odběry vody minimální nebo dokonce žádné, je nutné rozvody vody úplně vypustit. Jen tak odběratel předejde nepříjemnému překvapení za vysoké platby způsobené skrytými úniky vody, kromě škody na nezabezpečeném vodoměru, za kterou plně zodpovídá podle zákona odběratel.

V případě zjištění úniku pitné vody či havárie nás kontaktujte prostřednictvím zákaznické linky na tel. čísle 840 111 322, nebo 601 275 275 nebo prostřednictvím webových stránek www.1scv.cz.


1. SčV, a.s., Kristina Blaszczyková ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka