www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Václav Švenda nahradil v Radě kraje Jana Jakoba

2021-02-23 09:13:11 | Středočeský kraj, Helena Frintová ©

Odcházejícího člena Rady Středočeského kraje Jana Jakoba, který rezignoval k 28. 2. 2021 na svoji funkci radního pro oblast kultury, památkovou péči a cestovního ruchu, nově nahradí krajský a příbramský zastupitel Mgr. Václav Švenda. Stalo se tak na základě včerejší volby zastupitelů Středočeského kraje. Funkce se Švenda ujme 1. března 2021.

Foto

Mgr. Václav Švenda.
(Zdroj foto: Václav Švenda)

Mgr. Václav Švenda (narozen 1974) je profesí středoškolský učitel a má zkušenosti s podnikáním i z komunální politiky. V letech 1992 – 2011 působil na Integrované střední škole hotelového provozu, obchodu a služeb v Příbrami jako učitel informačních technologií a ICT koordinátor. Od roku 1993 podniká v obchodě a poskytování služeb v oblasti informačních technologií.

Až do vzniku TOP 09 nebyl členem žádné politické strany. V roce 2010 byl za stranu TOP 09 zvolen členem zastupitelstva města Příbrami a v říjnu 2020 zastupitelem Středočeského kraje.

Je ženatý, s manželkou Alexandrou má syny Vojtěcha a Václava. Volný čas tráví společně s rodinou, rád chodí na vycházky do přírody, cestuje, běhá, hraje florbal, tenis, jezdí na kole a lyžuje.

„Jako člen rady bych rád navázal na práci Jana Jakoba a přispěl ke společnému plnění našeho koaličního programu. Je mi jasné, že to vůbec nebude snadné, protože kultura a cestovní ruch jsou velkými oběťmi současné pandemie. Nicméně vnímám to jako výzvu, kterou rád přijmu," komentoval své zvolení do funkce člena Rady kraje pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda.

Jan Jakob, který rezignoval na člena Rady kraje z důvodu pracovního vytížení v pozici poslance Parlamentu ČR, zůstává krajským zastupitelem.


Středočeský kraj, Helena Frintová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka