www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Úsměv a radost

2020-08-04 10:31:38 | Oblastní nemocnice Příbram, Bc. Martin Janota ©

V pořadí třetí letošní výstavou pokračuje sezóna 2020 v galerii Oblastní nemocnice Příbram. „Úsměv a radost“ - to je název autorské výstavy výtvarnice Jarmily Maršálové.

Foto

Oblastní nemocnice Příbram.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Ta své dětství prožila v Drnovicích. Vyučila se v tiskárně a léta pracovala jako ruční sazečka písma. Už od mládí byla tvůrčí osobností – vyšívala ubrusy, obrazy, háčkovala dekorace, záclony, pletla, šila, vyráběla tapiserie a později i různé šperky. Před mnoha roky začala „jen tak“ kreslit pastelkami a také skládat verše. Čím dál více to však Janu Maršálovou táhlo k výtvarné činnosti, štětci ale začala malovat až po dalších letech v roce 2012, kdy se přestěhovala do Příbrami.

Hlavním tématem tvorby autorky je česká krajina, někdy architektura, pro radost svých nejbližších maluje portréty. Při malování používá Jana Maršálová akrylové nebo olejové barvy, štětce a špachtle. Je členkou Galerie výtvarníků, Volného sdružení umělců Čech, Moravy a Slovenska a Sdružení výtvarníků ČR. Často vystavuje, v některých městech i opakovaně, například v Příbrami, v Českých Budějovicích, v Táboře, v Praze a v mnoha dalších českých městech. Vystavuje také na Slovensku, v současné době má autorskou výstavu v Kavárně Čas na Malé Straně. Letos se obrazy Jany Maršálové objeví ještě v Ústí na Orlicí, v Blovicích, v Písku a několikrát v Praze.

Nejčastějšími tématy obrázků, které uvidíme v galerii Gaudii gratia, jsou krajiny, květiny, dětská témata a obrazy mozaikového typu. A co by chtěla paní Maršálová svou výstavou do nemocnice přinést? Dle jejích slov úsměv, radost a povzbuzení mysli.

Výstava bude k vidění od 4. srpna až do konce září v nemocniční galerii (přízemí pavilonu C, v těsném sousedství hlavní recepce nemocnice, v areálu ve staré Příbrami).

Odkvetlá.


Oblastní nemocnice Příbram, Bc. Martin Janota ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka