www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Téměř dvě stě řidičů pod vlivem

2021-05-11 08:29:46 | PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Usednout za volant pod vlivem návykových látek je velmi nebezpečné, motoristé mají zpomalené reakce, tunelové vidění a také přeceňují své řidičské schopnosti. Během tří dnů se o tom přesvědčili na Příbramsku dva šoféři.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

První havaroval v pátek 7. května chvíli před polednem na silnici I/18 v katastru obce Hříměždice. Po projetí zatáčky narazil 49letý muž levou boční částí auta do ocelových svodidel a následně sjel vpravo do silničního příkopu. Vzniklá škoda činila sto tisíc korun. Snažil se z místa nehody odjet, vůz byl však nepojízdný. Jak následně hlídka zjistila, v dechu měl dotyčný 2,5 promile alkoholu.

Druhá nehoda, kde sehrál svou roli alkohol, se stala v neděli 9. května ve večerních hodinách v katastru obce Voznice. I tento řidič skončil v příkopu a způsobil škodu ve výši 40 tisíc korun. V dechu měl téměř tři promile alkoholu. Navíc se ukázalo, že nevlastní řidičské oprávnění. Muž se pak přiznal, že vypil tři piva, půl litru vína a lahev tvrdého alkoholu. Nyní se bude zpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Jen o víkendu hlídky zastavily na příbramských silnicích čtyři motoristy pod vlivem návykových látek. V Sedlčanech policisté kontrolovali ve večerních hodinách 29letého šoféra, na displeji přístroje se při dechové zkoušce objevila hodnota 1,76 promile alkoholu. Již odpoledne projížděl přes Příbram 42letý řidič, v jeho dechu bylo naměřeno 1,93 promile. V noci pak jel přes katastr obce Dolní Hbity 28letý muž, také u něj přístroj naměřil přes jedno promile alkoholu. V neděli odpoledne příslušníci policie zjistili u 42letého motoristy jedoucího přes Příbram, že je pro změnu pod vlivem drog, konkrétně metamfetaminu.

Od začátku roku nachytali policisté na Příbramsku 197 šoférů, kteří řídili pod vlivem návykových látek.


PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka