www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

SZM Příbram chystá akci na svatého Martina i na čerty

2021-11-11 08:13:51 | Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková ©

Už 11. 11. od 11:11 se v Areálu Nový rybník koná první ročník akce Svatomartinská vína na Nováku s vinným koštem, husími specialitami a živou hudbou. Areál Nového rybníka by měl po roční covidové pauze ožít také v prosinci, v rámci tradiční akce Čertovský Novák. Osud této akce je však ještě nahnutý, vzhledem k mimořádným opatřením.

Foto

(Foto Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková)

Svatý Martin klepe na dveře! Sportovní zařízení města Příbram všechny srdečně zve na první ročník akce Svatomartinská vína na Nováku. Akce láká na prodej lahvových vín, košt Svatomartinských a mladých vín a husí speciality v podobě lokšů s trhaným husím masem, husími játry nebo tortill s trhaným husím masem. Vstup na košt je 50 Kč za osobu a vratná záloha 100 Kč na skleničku. O hudební doprovod na akci se postará pěvecký sbor ZUŠ Příbram a dále saxofonový kvartet MAR SAHAR.

„Akce startuje v 11:11, kdy již bude SeZaM bistro vydávat připravené speciality. Nabízí se tak perfektní příležitost, kam zajít na oběd. Už od dopoledne budou připraveni také vinaři a hudební program startuje v 15:00. Předpokládaný konec akce je v 18:00 nebo dle nálady návštěvníků,“ doplňuje informace o akci Jan Slaba, ředitel Sportovního zařízení města Příbram. Na akci je potřeba dodržovat současná nařízení vlády a bude kontrolováno splnění podmínek OTN.

Pekelně Čertovský Novák

Bez covid pauzy by byl letošní ročník čertovského Nováku už pátým v pořadí. Čerti hodní i zlí, mikulášská nadílka, program na podiu pro děti, tvořivé dílny, vánoční trh, rozsvícení stromu a velkolepý ohňostroj. To jsou tradiční atributy této akce. Letošní ročník má být tím nejpekelnějším vůbec, proto letos akce nese podtitul pekelný. „Návštěvníci se mohou těšit na „krampusáky“ s luciferem, pekelnicí a svítícím kočárem. Jako tradičně budeme slavnostně rozsvěcet vánoční strom a velkým finále bude ohňostroj. Další program se bude zřejmě muset přizpůsobit aktuálním pandemickým opatřením,“ říká Slaba.

Pekelně Čertovský Novák se bude za předpokladu příznivého vývoje pandemie konat v pátek 3. 12. 2021 od 15:30 do 18:30 v Areálu Nový rybník.

Pekelně Čertovský Novák bude letos zpoplatněn částkou 50 Kč za dospělého, zlevněné vstupné je přichystané pro děti, seniory a zdravotně postižené, a to 30 Kč. Předchozí ročníky se doposud konaly bez vstupného. "Jedním z důvodů zpoplatnění akce je fakt, že akce se díky své oblíbenosti a zájmu veřejnosti zvětšila o tolik, že je nutné hledět i na celkovou ekonomickou udržitelnost akce. Vstupné, vzhledem k velikosti akce, je spíše symbolické, doufáme však, že pokryje minimálně náklady spojené s kontrolováním a dodržováním mimořádných opatření,“ říká Slaba.

Mezi mimořádné náklady spojené s dodržováním mimořádných opatření patří například kontrola maximálního počtu návštěvníků, dezinfekce prostor a zajištění dezinfekcí. „Kontrola počtu návštěvníků je jedním z dalších důvodů, proč vybírat vstupné. Díky prodaným lístkům bude jasné, kolik návštěvníků se v areálu nachází. Co nyní zvažujeme, s ohledem na minimalizování front na lístky u vstupů, je předprodej vstupenek. To vše se ale bude ještě odvíjet od aktuální situace a vydaných vládních nařízení,“ dodává Slaba s tím, že všem doporučuje průběžně sledovat webové stránky szm.pb.cz, kde jsou zveřejňovány nejaktuálnější informace.

Bc. Miroslava Poláková,
tisková mluvčí,
Sportovní zařízení města Příbram


Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka