www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Svatohorský Downtown chystá 5. pokračování sjezdu na kolech. Trať proletí i jeden z nejlepších jezdců světa Tomáš Slavík

2021-09-17 09:19:31 | Město Příbram, pořadatelé Svatohorského Downtownu ©

Město Příbram přivítá o nadcházejícím víkendu desítky jezdců, kteří se utkají nejen o titul a vítěze Svatohorského Downtownu, ale zároveň o korunu krále celé Czech Downtownu Series.

Foto

(Zdroj foto: pořadatelé Svatohorského Downtownu)

Ulice Příbrami zaplní v sobotu 18. září 2021 překážky a jezdci na kolech. Již popáté se pojede Svatohorský Downtown. Závod je otevřený pro profíky i jezdce amatéry. Závodí se bude v 5 kategoriích:

* Junioři
* Elite
* Open
* Mastres
* Ženy

„Aktuálně máme okolo 130 registrovaných jezdců. Jsme ohromně potěšení, že o závod je stále zájem. Je to pro nás závazek a zároveň obrovská motivace do další práce. Jsme tým a parta nadšenců, kteří se snaží postavit kvalitní a bezpečný závod, který baví jezdce i diváky. Obrovské poděkování patří městu Příbram, které poskytlo finanční podporu a pomáhá s organizací. To samé platí o kraji a dalších partnerech v čele s SVZ Bytíz nebo společností Auta s.r.o.,“ přiblížil ředitel závodu Vojtěch Hrach.

Tréninky na trati začínají okolo 11.30 a závod samotný pak v 15.00.

Velkým poděkováním za práci je pro organizátory přislíbená účast jednoho z nejlepších jezdců světa Tomáše Slavíka. Celý den bude atraktivní pro diváky i jezdce. Na trati budou 3 stanoviště s občerstvením a posezením. Jako každým rokem se startuje ze Svaté Hory, následně se vjíždí do jedné z nejatraktivnějších pasáží závodu tzv. Svatohorského sadu. Po výjezdu ze sadu následuje nová pasáž tzv. Tesyho zahrádka.

„Tato část trati je pojmenovaná po našem kamarádovi, který miloval kola a hory. Martin Teska se bohužel před několika týdny nevrátil z výpravy na 4tisícovku ve Švýcarsku a my na něj chceme zavzpomínat a vzdát mu úctu,“ přiblížil spoluorganizátor závodu Vlasta Ševr. S touto myšlenkou přišla jedna kamarádka, která se s Martinem znala, a organizátoři konzultovali toto rozhodnutí s rodinou.

Po této nové pasáži se pojede okolo SPŠ a VOŠ Příbram a následovat budou „ostrůvky pod Prumkou“, kde bude opět připravena chill out zóna s barem. Pak se budou jezdci soustředit na vjezd do „srdce závodu“, které je na Václavském náměstí. Zde bude opět čekat kotel diváků, kteří poženou jezdce do cílové rovinky. Na Václavském náměstí budou opět umístěny stánky, kde je možno vyzkoušet si testovací jízdy na kolech i v autech, a k zakoupení bude merch Svatohorského Downtownu.

Závod mohl mít jednu velkou komplikaci, která by byla spojena s aktuální rekonstrukcí v horní části Václavského náměstí, které těsně sousedí s tratí závodu. „Společnost Mainland s.r.o. na naši žádost přizpůsobila provádění zemních prací tomu, aby se mohl závod odjet po své tradiční trase, a to i přes staveniště `Opravy kanalizační stoky v Pražské ulici`, a to bez nároku na kompenzaci za vzniklé změny v postupech prací,“ přiblížil jedno z úskalí, které však bylo úspěšně vyřešené, Vojtěch Hrach.

Jako již tradičně se po vyhlášení vítězů, které se koná okolo 18.00 na Václavském náměstí, bude konat Afterparty. Ta bude popáté na jiném místě, což je také rarita závodu. Hodnocení závodu a dojmy z něj si jezdci budou sdělovat v klubu Pojistka.

Z úst organizátorů zní obrovské poděkování směrem k brigádníkům, kteří po své práci připravují skoky a celou trať závodu, a také k partnerům v čele s městem Příbram, kteří akci podporují finančně a technicky.

Nyní je třeba již jen přát počasí a také bezpečnost na trati. Svatohorský Downtown se blíží. Přijďte kouknout na adrenalin v ulicích města.

Upoutávka ze 4. ročníku


Město Příbram, pořadatelé Svatohorského Downtownu ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka