www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Středočeský kraj začne s očkováním na Silvestra. Do Příbrami by měla vakcína dorazit v pondělí

2020-12-31 10:56:20 | Mgr. Jaroslav Hodrment ©

Prvních 975 očkovacích dávek proti onemocnění Covid 19 bylo včera krátce před 16 hodinou doručeno do Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově. První vakcíny zde budou pochopitelně aplikovány zdravotníkům z ARO, příjmu covidových pacientů a záchranné služby.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

"V dalších dnech pak bude vakcinace zahájena i v dalších oblastních nemocnicích,“ informovala středočeská hejtmanka Petra Pecková.

Podle radního pro oblast zdravotnictví Pavla Pavlíka je kraj na očkování připraven a vytvoření dobrých podmínek pro jeho aplikaci je pro vedení kraje jednoznačnou prioritou.

„V pátek si dávky vakcíny z mrazáku v Benešově vyzvedne i Oblastní nemocnice Kolín a s vakcinací zdravotnického personálu začne v sobotu. V pondělí ji pak zahájí i krajské nemocnice v Příbrami, Kladně a v Mladé Boleslavi,“ upřesnil radní Pavel Pavlík.

Se zvyšujícími se počty dodaných vakcín budou podle jeho slov aktivována i další očkovací místa v každém okresním městě.

Středočeský kraj v souvislosti s očekávanými pravidelnými dodávkami vakcín od ledna příštího roku připravuje také manuál, který zajistí organizaci očkování na celém území regionu v souladu s národní strategií.


Mgr. Jaroslav Hodrment ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka