www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Středočeský kraj s 56 infikovanými se dostává na druhé místo v ČR

2020-03-19 09:32:37 | Mgr. Jaroslav Hodrment ©

Nelichotivé první místo s 198 pozitivně infikovanými koronavirem zaujímá dle včerejších statistik hlavní město Praha. Středočeský kraj, vytvářející prstenec kolem Prahy, již předstihl Olomoucký kraj a dostává se svými 56 nakaženými na druhé místo.

Foto

Město Příbram.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

V rámci ČR včera přibylo denních 110 případů, což je zatím nejvíce v historii nákazy COVID-19. Křivka nákazy poměrně strmě stoupá.

Lidé na Příbramsku příkaz vlády v rámci nouzového stavu o nutnosti nošení profesionálních či improvizovaných roušek na veřejnosti dodržují - až na sem tam viditelné výjimky lidí, kteří si patrně ještě neuvědomili vážnost situace.

Zmobilizovala se také řada dobrovolníků, do boje s COVID-19 se zapojuje oblastní nemocnice, hygienická střediska, město či jeho příspěvkové organizace, nákupní střediska, obchody ...

Šíření epidemie koronaviru ve Středočeském kraji zřejmě vrcholí. Jedná se o nouzovou situaci, kterou je třeba disciplinovaně přestát. A jak už to v takových případech bývá, rozhodně není na škodu zapojit vlastní kreativitu a pomoci především svým blízkým.

Přejeme všem čtenářům hlavně pevné zdraví!


Mgr. Jaroslav Hodrment ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka