www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Středočeský kraj přerozděluje další dodávku respirátorů od MZ, posílena vybavením byla středočeská záchranka

2020-03-17 12:12:49 | Středočeský kraj, Helena Frintová ©

Dnes byla zahájena redistribuce další dodávky respirátorů třídy FFP3 a FFP2, kterou během noci z pondělí na úterý obdržel Středočeský kraj od Ministerstva zdravotnictví. Celkem jich obdržel 4500, z toho 1500 respirátorů třídy FFP3 a 3000 kusů třídy FFP2.

Foto

Středočeský kraj.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

„Přerozdělit dodávku konečným příjemcům musíme co nejdříve, v nejzazším případě do 48 hodin. První dodávky půjdou ještě dnes do lůžkových zdravotnických zařízení a středočeské záchrance. Zítra budou k dispozici ambulantním praktikům,“ informuje hejtmanka a předsedkyně Bezpečnostní rady kraje Jaroslava Pokorná Jermanová.

Do krajských oblastních nemocnic bude předáno 500 kusů respirátorů FFP3 a 1000 kusů respirátorů FFP2. Po 50 kusech FFP3 a 100 kusech FFP2 budou tyto osobní ochranné prostředky předány nemocnicím ve Slaném, Nymburce, mělníce, Rakovníku, Berouně a Čáslavi.

Prioritně bude zásobena také Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje, na kterou bylo dnes předáno celkem 300 respirátorů (100 kusů třídy FFP3 a 200 kusů třídy FFP2). Distribuce respirátorů pro ambulantní praktiky bude probíhat ve středu 18. března.

Příjemci jsou již obvoláváni pracovníky krajského úřadu k převzetí ochranných pomůcek. Pro plynulé nastavení předání jsou jim dány časy převzetí a upřesněno distribuční místo.

Pro informaci o dodávkách mohou také již využít nové informační linky 800 710 710, která byla zřízena za účelem předávání informací o přerozdělované pomoci od státu a Středočeského kraje konečným příjemcům.


Středočeský kraj, Helena Frintová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka