www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Středočeský kraj předává poskytovatelům sociálních služeb roušky, které dostal od státu

2020-03-16 15:40:12 | Středočeský kraj, Helena Frintová a Jan Nováček ©

V průběhu dnešního odpoledne jsou redistribuovány 119 poskytovatelům sociální péče ve Středočeském kraji roušky, které dorazily jako pomoc od státu v nočních hodinách z neděle na pondělí.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

„Celkem 7655 roušek od Správy státních hmotných rezerv (SSHR) bude rozděleno poskytovatelům sociální péče bez rozdílu zřizovatele, kteří jsou evidováni v krajské síti. Konkrétně jde o služby sociální péče v pobytové, ambulantní či terénní formě,“ informuje předsedkyně Bezpečnostní rady kraje a hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Na každou organizaci tak vychází zhruba 60 kusů roušek. Jednotliví koneční příjemci jsou k převzetí distribuovaných roušek vyzváni telefonicky pracovníky krajského úřadu tak, aby bylo zajištěno bezproblémové převzetí tohoto typu ochranných prostředků. Dojde k němu na 12 distribučních místech v kraji.

Jako výdejní místa ochranných osobních pomůcek slouží objekty šesti krajských nemocnic (ON Benešov, ON Kladno, ON Kolín, Nemocnice Kutná Hora, ON Mladá Boleslav, ON Kladno) a dále v okresech, v nichž krajské nemocnice nejsou, jsou distribuční místa zřízena v následujících školských zařízeních: SOŠ a SOU Beroun-Hlinky, Integrovaná střední škola technická Mělník, SOŠ a SOU Nymburk, Střední zemědělská škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, SOU potravinářské Jílové u Prahy a Integrovaná střední škola Rakovník. Místa pro distribuci materiálu jsou vybavena potřebnou desinfekcí pro eliminaci případného přenosu nákazy do těchto vybraných školských zařízení.

„Chceme, aby byli klienti sociálních služeb chránění před tímto virem, protože senioři jsou ta nejohroženější skupina. V síti máme více než 8000 klientů, takže to úplně není legrace. 5000 z toho je v našich zařízeních, zbytek je v síti, kterou zastřešujeme. A jsou tu i pečovatelské služby, které své služby poskytují služby v domácnostech, což je další možnost ohrožení seniorů. Budeme se proto snažit udělat všechno proto, aby co nejméně medicínského a pečovatelského personálu bylo v karanténě,“ prohlásila Jaroslava Pokorná Jermanová.


Středočeský kraj, Helena Frintová a Jan Nováček ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka