www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Starosta se sešel s občany i provozovatelem příbramských ubytoven

2021-07-02 07:35:20 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

V posledních týdnech se opět rozpoutala diskuse o ubytovnách v oblasti Pod Čertovým pahorkem. Starosta města se sešel jak s občany této lokality, tak s majitelem a provozovatelem zmíněných ubytovacích zařízení.

Foto

(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Řada měst řeší problematiku ubytoven a Příbram není výjimkou. Ačkoliv je ve městě těchto zařízení několik, nejvíce kritizované jsou domy v lokalitě Pod Čertovým pahorkem.

„S určitou pravidelností se setkáváme se stížnostmi obyvatel žijících v sousedství zmiňovaných ubytoven. Jde o stížnosti na rušení klidu, nepořádek v okolí, poškozování majetku, vulgární nadávky, zkrátka pro tyto občany jde o nekomfortní bydlení v souvislosti s výskytem některých problémových osob z ubytoven,“ řekl na úvod starosta Jan Konvalinka.

Na základě informací o ubytovnách dorazil na městský úřad dopis sepsaný občany ubytoven, v němž se vyjadřují ve smyslu, že uvedené problémy tvoří pouze skupina ubytovaných, ostatní že jsou slušní pracující lidé.

„Chápu, že pro mnohé je bydlení na ubytovnách jedinou možností, jak řešit svoji aktuální situaci. Ovšem není možné, aby obyvatelé ubytoven, i kdyby jich bylo pár, omezovali občany celé lokality. Je třeba, aby sami obyvatelé ubytoven měli za cíl nežádoucí chování omezit. Z tohoto důvodu jsme se sešli také s provozovatelem celého zařízení, se kterým jsme řešili režimová opatření vedoucí k eliminaci nežádoucího chování některých ubytovaných. Věřím, že se situace zklidní, nicméně pokud se tak nestane, jsme připraveni ze strany města přikročit k razantnějším krokům,“ dodal starosta Konvalinka.

Pro zklidnění celé situace je zvýšen dohled Městské policie Příbram a Policie ČR.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka