www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Řady dobrovolníků se rozšiřují

2020-03-18 08:51:05 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Ve vypjatých situacích se vždy ukáže naše povaha. Přesně tak je tomu tentokrát – přijímáme řadu nabídek dobrovolníků, kteří chtějí pomoci. Tyto činnosti město koordinuje tak, aby byly co nejúčinnější.

Foto

(Z upoutávky)

Nabídky na pomoc přicházejí od jednotlivců, spolků i organizací. Ve spolupráci s Dobrovolnickým centrem ADRA se město snaží tyto nabídky plně využívat. Pomoc bude směřována především seniorům, osobám zdravotně postiženým, samoživitelům v nouzi a dalším potřebným občanům města. Půjde prvořadě o obstarání nákupů, donášku léků, venčení psů…

„Abychom využili služeb dobrovolníků efektivně, zřídili jsme Zelenou linku, na kterou se mohou obracet. Každého dobrovolníka provedeme procesem registrace, zajistíme ověření totožnosti a jeho bezúhonnosti, aby mohl dobrovolnickou činnost vykonávat. Jde o záslužnou činnost, za kterou dobrovolníkům upřímně děkuji,“ uvádí starosta města Jan Konvalinka.

Patříte-li tedy mezi ty, kdo chtějí pomoci, můžete se obrátit na tel. čísla 800 444 401 nebo 800 555 600. Tato Zelená linka bude v provozu sedm dní v týdnu v čase od 8 do 15 hodin. Na tyto linky nelze posílat SMS zprávy.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka