www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Projekt Trenéři ve škole se v Příbrami postupně rozšiřuje

2022-01-21 08:42:13 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Projekt Trenéři ve škole byl spuštěn na začátku roku 2020. Původně šlo o akci pro první třídy. Nyní je projekt rozšířen i pro druháky a třeťáky. Vytyčeným cílem je dostat trenéry do hodin tělesné výchovy na celém prvním stupni.

Foto


(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Příbram byla po Praze prvním městem, kde byl spuštěn projekt Trenéři ve škole. Po dvouletém období, do kterého bohužel vstoupila covidová omezení, je jisté, že jde o krok správným směrem, který si pochvalují jak pedagogové, tak i rodiče našich školáků.

„Jak dlouhodobě uvádíme, je naší prioritou dostat děti k běžnému pohybu, což není jednoduchý úkol, který nám v posledních dvou letech navíc komplikují covidová opatření. Díky projektu Trenéři ve škole, při kterém se v hodinách tělesné výchovy střídají trenéři různých sportovních odvětví, děti získávají všestrannost a učitelé tělesné výchovy nový náhled na to, jak se dá tělesná výchova zpestřit,“ říká radní pro sport Renáta Vesecká.

U každého projektu je třeba mít zpětnou vazbu. V tomto případě ji máme jak od pedagogů, tak i od dětí a jejich rodičů, kteří zaznamenávají u svých potomků zvýšený zájem o některé sporty. Zhodnocení máme také od garanta projektu Antonína Baráka, který trenéry v hodinách pravidelně navštěvuje: „Zatímco v minulém a předminulém roce jsme docházeli pouze do prvních a poté do druhých tříd, v aktuálním školním roce zvládají trenéři i tělesné výchovy v třetích třídách. Pro každého z nich jde tedy o časově velmi náročný počin, neboť tuto aktivitu dělají vedle svého zaměstnání. S ohledem na to, že cílem města je zapojit do projektu v budoucnu všechny třídy prvního stupně, vychovávají si současní trenéři v klubech své nástupce. Z pohledu sportovce jsem velice rád, že Příbram se ke sportování dětí staví tímto způsobem a snaží se veškeré sportovní aktivity podporovat.“

Město zmíněný projekt hradí ze svého rozpočtu. V minulém roce se podařilo získat dotační podporu z Národní sportovní agentury, díky níž se uhradila podzimní část projektu. „Podle dostupných informací chce Národní sportovní agentura projekty tohoto typu podporovat i v následujících letech, což pro nás znamená, že se budeme snažit tuto podporu získat,“ doplnila informace po schůzce s trenéry radní Vesecká.

Děti si při hodinách tělesné výchovy mohou zkusit základy následujících sportů: házená, úpolové sporty (karate, judo, MMA), gymnastika, fotbal, americký fotbal, tanec, volejbal, hokej a florbal.


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka