www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Přispějte do diskuse o cyklistické koncepci Příbrami

2019-10-01 10:04:18 | Mgr. Jaroslav Hodrment ©

V poslední době se hodně diskutuje o cyklistické koncepci města Příbrami, také v návaznosti na okolní lokality, například Brdy. Vzhledem ke složité dopravní situaci, konfiguraci intravilánu a někdy i obtížnému převýšení není zrovna jednoduché vypracovat rozumnou variantu. Cyklistická koncepce města je již odborníky zpracována, bude se však připomínkovat a proběhne beseda...

Foto


(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Cyklistická koncepce města je zpracována, diskutovat se bude na veřejné besedě

Koncepce cyklistické dopravy v Příbrami má za úkol definovat moderní opatření, vedoucí k podpoře cyklistické dopravy. Materiál by měl navrhovat konkrétní cíle a záměry, které bude město postupně prosazovat.

V této fázi však patrně ještě nepůjde o výstavbu dalších kilometrů stezek pro cyklisty. Jde prozatím o vytvoření vhodných a bezpečných podmínek pro jízdu na kole ve městě – například pro parkování kol nebo zklidňování dopravy ve městě. Klíčovou snahou bude postupné zvýšení podílu cyklistů v dopravě.

Nyní nastala doba, kdy je tato koncepce zpracována a může být diskutována. Pokud máte zájem prohlédnout si zpracovaný návrh, který stanovuje základní cíle rozvoje podmínek pro cyklistiku v našem městě, máte možnost si ho prostudovat na https://pribram.eu/files/post/103262/Cyklisticka_koncepce_Pribram_2019.pdf.

K této koncepci můžete přispět svými poznatky a připomínkami, které můžete posílat do 18. října 2019 na adresu:
cyklokoncepce@pribram.eu.

K cyklistické koncepci se připravuje veřejné projednávání, na kterém budou mimo jiných přítomni zpracovatelé dokumentu – spolek Partnerství pro městskou mobilitu. Veřejné projednávání se uskuteční 30. října 2019 od 17 hodin v jednacím sále města Příbram (budova bývalých Rudných dolů) na náměstí T. G. Masaryka 121.


Mgr. Jaroslav Hodrment ©


Tato diskuse již byla ukončena.
Autor:Michael Biskup Vloženo: 2019-10-01 14:28:35 IP: 46.135.68.***
Nejdůležitější je vyřešit hlídáná stání pro kola, jezdil bych klidně na kole nakupovat a na úřady, ale stačí někde kolo nechat, byť zamčené, stát pět minut a přijdete oně.

Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka