www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Příbramští včelaři opět obdarovali mateřské školy

2021-11-25 08:31:02 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Již od roku 2004 je v Příbrami nastavena tradice, kdy členové příbramské pobočky Českého svazu včelařů přiváží med dětem do mateřských škol a dětských skupin. Ani letos na tuto „nadílku“ nezapomněli.

Foto

(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Za jedinou sklenicí medu je práce, kterou si běžný konzument neumí představit. Své o tom vyprávějí včelaři, kteří každoročně dávají med do příbramských mateřin.

"Setkání s včelaři je vždy velmi příjemné, z povídání je jasné, že jde o práci, které věnují stovky hodin ročně. Výsledkem je ovšem nejen chutný, ale také velmi zdravý produkt. Za med, který příbramští včelaři každoročně darují do našich školek, jménem města coby zřizovatele těchto zařízení mnohokrát děkuji. Jediné, co mě mrzí je, že jsme v letošním roce nemohli u příležitosti předání medu uspořádat tradiční setkání s ředitelkami jednotlivých školek. Nicméně med bude do školek rozvezen a děti si na něm zcela jistě pochutnají,“ říká místostarostka Zorka Brožíková.

Med dostávají mateřské školy každoročně již od roku 2004. V letošním roce je to celkem 52,5 kg medu, který je mezi jednotlivé školky rozdělen dle počtu dětí.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka