www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Příbramští Bon Pari slaví 40, jako dárek nadělí fanouškům nové CD

2021-11-04 07:18:36 | Radek Ctibor ©

Příbramská kapela Bon Pari patřila pod vedením zpěváka a baskytaristy Honzy Suka v 80. letech minulého století k výrazným stálicím českého punku a později i new wave. K jejímu vlivu se hlásí jak například příbramští punkeři E!E, tak i kapely jako Znouzecnost nebo Plexis.

Foto

(Foto Radek Ctibor)

Tvůrčí vrchol Bon Pari zažívali v první polovině 90. let, který završili vydáním CD svých největších hitů z let 1981 až 1992.

Letos Bon Pari slaví 40. let na hudební scéně. Za tuto dobu se kapela musela vypořádat s odchodem několika členů, z nichž někteří se opakovaně vraceli, ale především v létě roku 2009 s náhlým úmrtím své vůdčí osobnosti Honzy Suka. „Zhruba rok jsme zkoušeli jak dál a především hledali nového zpěváka. Toho jsme našli v Markovi Halamíčkovi v roce 2010,“ vzpomíná na zlomový okamžik v historii kapely klávesista Luboš Zelner, který Halamíčka do kapely přivedl. Nového zpěváka fanoušci přijali.

Čtyřicetiny Bon Pari oslaví koncertem v sobotu 6. listopadu v příbramském Junior klubu, kde se pro fanoušky připravili i několik dárků. Tím největším bude vydání nového CD. Jedná se o živý záznam písniček z valné většiny nazpívaných ještě Honzou Sukem, které na desce doplní pět písní z loňského Živáku do obýváku už v podání Marka Halamíčka. „Je to vlastně takové pomyslné rozloučení s Honzou, na kterého stále vzpomínáme nejen my, ale i fanoušci a říkali jsme si, že je škoda, že za těch čtyřicet let existuje jen jedna deska s ním. Proto jsme ji také nazvali Ahoj, váš Honza...,“ vysvětluje Zelner.

Kmotry desky se stanou souputníci Bon Pari a to kapela Znouzecnost, která také v rámci koncertu vystoupí jako host. Druhým kmotrem desky pak bude Michal „Vájo“ Pavelka z příbramského Výčepu. „A pokud se vše podaří, tak fanouškům nabídneme i jednu písničky společně s kmotry v netradičním podání,“ slibuje Marek Halamíček.

Ovšem to není vše. V době lockdownu Bon Pari prošli svůj bohatý archiv a oprášili i některé starší písně. „Zkusíme náš repertoár na tento koncert obměnit a zahrát i některé starší věci, které už delší dobu nehrajeme, ale fanoušci je chtějí,“ dodává kytarista Vlasta Franěk. Protože ale lockdown trval opravdu dlouhou, byl čas i na vznik úplně nových písní. „Udělali jsme i pár nových věcí, které jsou v různé fázi rozpracování, ale děláme v posledních týdnech vše proto, aby některé z nich zazněly i na narozeninovém koncertě v Junioru. Jsme zvědaví, zda je fanoušci přijmou,“ říká Luboš Zelner s tím, že je to po víc jak 15 letech, kdy Bon Pari budou mít nové písně.

S novým CD a repertoárem se kapela chce vydat v tomto a příštím roce na turné. Po Příbrami je nejbližší koncert v Písku 19. listopadu v Divadle Pod Čarou.


Radek Ctibor ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka