www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Příbramské zastupitelstvo, tentokrát v Estrádním sále

2020-05-18 09:39:45 | Mgr. Jaroslav Hodrment ©

V pondělí 18. května 2020 se od 16 hodin koná již 16. zasedání příbramského zastupitelstva, tentokrát v Estrádním sále. Velká estráda to ale patrně nebude, neboť na programu je dle pozvánky 38 bodů, z nichž asi nejdůležitějším bude hned úvodní diskuse o dalším postupu při plánované rekonstrukci Aquaparku.

Foto

Kulturní dům v Příbrami.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Neutěšený stav příbramského aquaparku - jedna z největších bolestí a zároveň těžká zkouška příbramských zastupitelů. Všichni se ovšem shodují na tom, ŽE je třeba aquapark řešit, rozdílné názory jsou však na to, JAK. Ve hře je také postoj potenciálních dodavatelů.

Po desítkách rozborů, prohlídek, výpočtů, prognóz, jednání s odborníky, včetně neveřejného jednání zastupitelstva, besed, se dlouhou řadou hlasování v zastupitelstvu dospělo k bodu, který je na pořadu dnešního jednání - "Výběr generálního dodavatele - rekonstrukce aquaparku - další postup".

Do věci však navíc vstoupila dost podstatná komplikace: koronavirová pandemie. Ta z vysokou pravděpodobností ovlivní i rozpočet města, a to negativně. Do jaké míry? Toť ovšem otázka, na kterou jednoznačná a přesná odpověď neexistuje.

Bude to jako z filmu Jáchyme hoď ho do stroje (1974) - "né, nebudem se pouštět do žádnejch větších akcí"? Pravděpodobnost tohoto řešení vzhledem k současné situaci zřejmě roste, realizace rekonstrukce aquaparku, stavby s tisíci malými i velkými bolestmi, se vzdaluje.

Není tudíž ani překvapivé, že v bodě 8. se bude také jednat o návrhu na úpravu rozpisu rozpočtu města (není navrženo znovuhlasování o rozpočtu) na rok 2020. Ke změnám oproti normálu (rozpočtovému výhledu) patrně dojde i v následujícím roce.

V každé těžké době zpravidla uspěje ten, kdo je uvážlivý, realistický, pragmatický. Domnívám se, že zneužití této nelehké situace k politickému zviditelňování, a to kohokoliv napříč zastupitelstvem, by se jevilo jako krajně nevhodné. A tak budeme doufat, že diskuse bude, alespoň v tomto důležitém bodě, možná i ostrá, ale u vědomí závažnosti situace nikoli stranická, ale individuálně odpovědná či dokonce zodpovědná (za majetek města) a naprosto věcná.

Program

Podklady

Přenos on-line (od 16 hodin)



Mgr. Jaroslav Hodrment ©


Tato diskuse již byla ukončena.
Autor:Petr Němec Vloženo: 2020-05-19 20:14:25 IP: 176.98.110.***
Asi bych po včerejšku trošičku poopravil nadpis a to: „Příbramské zastupitelstvo, tentokrát estráda v Estrádním sále“ Pan starosta píše, že měl při odchodu smíšené pocity. Hm, to já se přiznám, že já měl pocit pouze jediný, pocit upřímného smutku. Neměl jsem dokonce ani sílu dokoukat to, co nám opět předvedli naši zastupitelé napříč všemi stranami. A hlavně mi bylo smutno z toho, že si i v takto složité době někteří nedokáží odpustit poměřování velikosti svého ega… Tak doufejme, že to bylo hlavně tím prostředím, proč to spíše připomínalo estrádu vysílanou v devadesátkách na TV Nova.

Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka