www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Příbramská veřejnost se může vyjádřit k otázce nejvhodnějšího místa konání farmářských trhů

2021-03-31 09:48:58 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Farmářské trhy v Příbrami mají svou dlouholetou tradici. Jejich historie je od začátku spojena s nábřežím u Hořejší Obory, kam v posledních letech přijíždějí trhovci vždy první a třetí sobotu v měsíci.

Foto

Farmářské trhy na Dvořákově nábřeží.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

„I když jde o místo, které si sami trhovci i zákazníci pochvalují, přesto se čas od času setkáváme s dotazy, zda by nebylo možné trhy přesunout na náměstí T. G. Masaryka,“ zdůvodňuje otevření otázky možné změny místa konání farmářských trhů starosta Jan Konvalinka.

Možnost přemístění farmářských trhů na náměstí T. G. Masaryka byla v minulosti již několikrát zvažována, ale vždy více hlasů zaznělo pro zachování trhů na stávajícím místě. Mezi hlavními důvody je klidná zóna, možnost parkování, zázemí v podobě fungujícího veřejného WC… Své výhody zcela jistě nabízí i zmíněné náměstí. Tou největší je blízkost Pražské ulice a možnost dalšího nákupu právě v této nákupní zóně.

Farmářské trhy jsou zaběhlé, přesto si dovolíme položit zásadní otázku: Chcete zachovat farmářské trhy ve stávající podobě na Dvořákovo nábřeží, nebo by se měly, byť jen na zkoušku přesunout na nám. T. G. Masaryka?

Svůj názor můžete vyjádřit v anketě na webových stránkách města. „Anketa samotná se nezabývá pouze místem konání trhů, ale také má sloužit jako podklad pro pořadatele, co je pro zákazníky přínosem, co jim případně chybí a jaké je jejich nákupní chování,“ dodal starosta Konvalinka.

Anketu můžete vyplnit do 14. dubna 2021: https://forms.gle/ftq7WdNLDeouMfey7.


Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka