www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Příbramská nemocnice získala 22 monitorů dechu pro novorozence

2021-09-15 08:44:24 | Oblastní nemocnice Příbram, Bc. Martin Janota ©

V pondělí 13. září bylo za přítomnosti ředitele příbramské nemocnice MUDr. Stanislava Holobrady a primáře dětského oddělení MUDr. Pavla Marčeka předáno celkem 22 kusů monitorů pro dětské oddělení. Jejich celková cena činí 43.779 Kč. Přístroje se podařilo získat od Nadace Křižovatka, která příbramskou nemocnici podporuje již řadu let.

Foto

(Foto Oblastní nemocnice Příbram, Bc. Martin Janota)

Jde o monitorovací zařízení, které se vkládá do dětské postýlky pod matraci a které trvale detekuje dechové pohyby dítěte. V případě, že monitor zaznamená zpomalení nebo výpadek pohybů dítěte, spouští zvukový a optický alarm.

Primář Marček ocenil tento dar pro nemocnici, který dodá jistotu maminkám i personálu na dětském oddělení, ale zároveň varoval před přílišnou hysterií, neboť syndrom náhlého úmrtí novorozence z důvodu zástavy dechu je velmi vzácným jevem, který se vyskytuje především u dětí s určitými fyziologickými předpoklady.

„Je třeba nezapomínat na selský rozum,“ upozorňuje primář Pavel Marček veřejnost.

Nemocnice velmi děkuje společnostem VEIDEC, GEODIS CZ, MALEWO-Canpolbabies, Euro SITEX, SPS Příbram, Jiří Češka – nástrojárna Příbram a Polycasa za finanční podporu, díky které bylo možné přístroje pro děti do nemocnice zakoupit. Šest monitor dechu pořídila Nadace Křižovatka z Veřejné sbírky.

Bc. Martin Janota,
specialista pro styk s veřejností


Oblastní nemocnice Příbram, Bc. Martin Janota ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka