www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Příbram 2030 v čele s Buršíkem chce bohatší, zdravější a čistší Příbram

2022-08-01 08:57:11 | Martin Buršík ©

Kandidaturu v letošních volbách dnes ohlásilo nové nezávislé uskupení příbramských osobností Příbram 2030. V jeho čele kandiduje současný 1. místostarosta Příbrami Martin Buršík.

Foto

(Zdroj foto: https://www.pribram2030.cz/)

Příbram 2030 se primárně zaměří na udržitelný rozvoj města v oblastech bydlení a parkování, vyrovnané hospodaření a kvalitnější základní vzdělávání. 

Příbram 2030 je nové nezávislé uskupení příbramských osobností, které do voleb z pozice kandidáta na starostu povede současný 1. místostarosta Příbrami Martin Buršík. „Máme jasný plán a vizi. Náš program obsahuje nejen krátkodobé cíle na jedno volební období, ale i ty dlouhodobé do dalších let. A máme zkušenosti a schopnosti dostát našim slibům“ říká k představení uskupení Martin Buršík. 

Martin Buršík do příbramské komunální politiky vstoupil před čtyřmi lety. Z pozice prvního místostarosty řídí investice a opravy městského majetku a je také ekonomem města. 

Bohatší, zdravější a čistší Příbram

Příbram 2030 na svém webu www.pribram2030.cz představila detailní program s konkrétními návrhy na řešení problémů města. Prioritou je strategický rozvoj Příbrami s ohledem na moderní a ekologické alternativy. Město potřebuje nové byty, revitalizaci vnitrobloků, nové parkovací domy či vyřešení problematiky ubytoven. Dalším důležitým bodem programu je hospodaření města, které by mělo být vyrovnané a dlouhodobě udržitelné. Příbram 2030 chce zvýšit podíl investic na výdajích města, zároveň je ale důležité město nezadlužovat.

Až třetina kandidátů uskupení je ze školního prostředí, logická je tedy velká orientace na změny ve vzdělávání. Pod záštitou oblíbeného ředitele Základní školy Březové Hory Josefa Strejce chce Příbram 2030 do lokálního vzdělávání dostat více inovativních a atraktivních způsobů výuky na úkor biflování.  Uskupení se také zaměří na posílení ročních finančních příspěvků základním školám na opravy, vybavení i personální kapacity. 

Kandidátka plná osobností a odborníků

Kromě programu zveřejnila Příbram 2030 i všech svých 25 kandidátů pro nadcházející komunální volby. V čele kandidátky je kromě již zmíněného Martina Buršíka a Josefa Strejce i ředitel příbramského autosalonu značky Peugeot Petr Štěpánek, praktická lékařka Ivana Hlaváčová, šéftrenér Taneční školy Academia Latina Tomáš Novák či programátorka Martina Fúsiková.
 
Příbram 2030 se zaměří na kontaktní kampaň a setkávání s občany na náměstích a v ulicích. Detailní informace o programu, kandidátech i možnostech potkat se s jednotlivými představiteli uskupení jsou k dispozici na webových stránkách www.pribram2030.cz. Příbram 2030 bude také intenzivně komunikovat na svém facebookovém účtu https://www.facebook.com/pribram2030.

Volby do zastupitelstev obcí se konají v pátek 23. září a sobotu 24. září 2022. V Příbrami se do zastupitelstva města volí 25 zastupitelů.


Martin Buršík ©


Tato diskuse již byla ukončena.

Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka