www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Přes bariéry s policií

2022-05-24 07:06:03 | PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Sedmnáctiletá Dáša se učí na kadeřnici a kosmetičku, což ji velmi baví a chtěla by se tomu v životě věnovat. Stejně tak si dala za cíl naučit se na kolečkových bruslích. K aktivnímu životu ale potřebuje bionickou protézu. V šesti letech totiž přišla kvůli rakovině o levou nohu.

Foto

(Foto PČR)

Bionická noha ovšem stojí 650 tisíc korun, proto se s žádostí o pomoc obrátila na Konto Bariéry.

Dáše pomáhají i studenti čtvrtých ročníků středních škol ve Středočeském kraji, kteří se zapojili do sportovně charitativní akce „Přes bariéry s policií“. Na jaře letošního roku si během hodin tělesné výchovy mohli vyzkoušet testy fyzické způsobilosti (člunkový běh, kliky, celomotorický test, běh na jeden kilometr), které jsou nezbytné k přijetí do služebního poměru k Policii ČR. Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra za ně následně přispěla určitou finanční částkou, peníze také přidal Středočeský kraj. Příslušníci policie pro změnu přispívali formou hotovosti, kterou střádali do kasiček Konta Bariéry. Koncem minulého týdne byl Dáše předán šek v celkové hodnotě téměř 210 tisíc korun.

Na Příbramsku se akce zúčastnili žáci Gymnázia pod Svatou Horou Příbram, Gymnázia a SOŠ ekonomické Sedlčany. Ti, kteří testy zvládli, obdrželi navíc osvědčení o jejich úspěšném absolvování a dále voucher na 150 tisíc korun, což je náborový příspěvek pro nové policisty ve Středočeském kraji. Pokud budou mít po vykonání maturitní zkoušky zájem o práci u policie, a projdou ještě psychologickým a zdravotním vyšetřením, mohou rozšířit řady příslušníků policie.

Jednoho ze studentů sedlčanského gymnázia ocenila dne 20. května v Muzeu Policie ČR hejtmanka Středočeského kraje. Spolu s dalšími pěti studenty měl v kraji v rámci projektu Přes bariéry s policií nejlepší výsledky ve fyzických testech.


PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka