www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Přechod ve Školní ulici je díky světlům bezpečnější

2021-06-09 09:11:23 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Krokem ke zvýšení bezpečnosti provozu je v Příbrami osvětlování přechodů. Aktuálně je nově osvětlen přechod ve Školní ulici a připravuje se osvětlení šesti přechodů v ulici Edvarda Beneše.

Foto

Osvětlený přechod ve Školní ulici.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

„Jednou z nejtemnějších ulic, tedy alespoň z pohledu řidiče, byla ulice Školní, kde v úseku u Oxygenu zcela chybělo osvětlení přechodu. To je dnes již minulostí. Stejným způsobem se budou řešit další málo osvětlené lokality. Aktuálně se připravuje osvětlení na šesti přechodech v ulici Edvarda Beneše, tedy od kruhového objezdu u Státního okresního archivu až po křižovatku s tř. Osvobození,“ uvedl starosta Jan Konvalinka.

Kromě osvětlování přechodů dochází postupně k obměně veřejného osvětlení. K tomu v letošním roce navíc přispěje dotace z Ministerstva průmyslu a obchodu, kde město bylo úspěšné s žádostí v programu EFEKT. „V rámci zmíněného programu se nám podařilo získat dotaci na projekt, který by měl řešit úpravu více než 300 svítidel ve městě. V rámci tohoto projektu se dočkáme v letošním roce obměny stávajících světel za efektivnější, přičemž zmíněná dotace pokryje 50 % uznatelných nákladů,“ doplnil starosta Konvalinka s tím, že dojde k obměně světel u hlavních průtahů městem.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka