www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Přechod v Březnické ulici je osvětlen

2021-02-26 09:09:02 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Nového osvětlení jsme se v tomto týdnu dočkali u přechodu v Březnické ulici. Již nyní jsou vytipovány další lokality, kde se na přechodech díky novým lampám zvýší bezpečnost chodců.

Foto

(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Ke zvýšení bezpečnosti chodců je možné přispět dostatečným osvětlením přechodů. V Příbrami je několik lokalit, kde jsou přechody nedostatečně nasvíceny a někde osvětlení zcela chybí. Každoročně by mělo dojít k instalaci nového osvětlení několika přechodů.

„Osvětlení přechodů je v mnohých lokalitách opravdu problematické. Jako první byl novými lampami osazen přechod v Březnické ulici a na realizaci čeká přechod ve Školní ulici. Následovat budou postupně další lokality, aktuálně se připravuje osvětlení přechodů v ulici E. Beneše,“ doplnil informace k dalšímu záměru starosta Jan Konvalinka.

S veřejným osvětlením se ve městě pracuje nejen na přechodech. V loňském roce byla nově nasvícena celá Svatohorská alej a upravovat se bude také osvětlení v okolí areálu Nového rybníka. „LED lampy vedoucí podél areálu Nového rybníka směrem na Flusárnu jsou nevyhovující, proto se plánuje jejich výměna za běžné veřejné osvětlení. K samotné výměně dojde v rámci připravovaného projektu úpravy vstupu na Nový rybník,“ dodal starosta Konvalinka.

Eva Švehlová, DiS.
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka