www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Pondělní testování v Příbrami zachytilo 2,39 % žáků, doma je jich ovšem jedna třetina

2022-01-25 10:27:43 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Příbram má na svém území sedm základních škol, které navštěvuje celkem 3 761 žáků. Pondělní testování zachytilo celkem 90 pozitivních dětí, což je 2,39 %.

Foto


(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Ačkoliv pozitivně testovaných bylo v pondělí 24. ledna „pouze“ 90 dětí, ve školách jich ve skutečnosti chybí mnohem více.

„Výsledky testování byly pozitivní u 90 dětí, což je 2,39 % procenta ze všech zapsaných žáků. Toto číslo se na celkový počet příbramských škol zdá nízké. K tomu je ovšem třeba přidat děti, které v pondělí do školy nedorazily, a to ať z důvodu nemoci či karantény. Celkem v příbramských základních školách v pondělí chybělo 1 266 žáků, což je 34 %,“ uvedla místostarostka Zorka Brožíková a dodala informaci o kolektivních karanténách, ve kterých je aktuálně 15 tříd.

Testování se týká také pedagogů a dalších zaměstnanců škol. Při pondělním testování bylo pozitivních 11 zaměstnanců z celkového počtu 492, tedy 2,4 %. I v tomto případě je potřeba zmínit, že aktuální počet chybějících zaměstnanců je 73, což je 15 % všech pedagogických i nepedagogických pracovníků příbramských škol.

„Situaci stále sledujeme. O případných opatřeních ve výuce budou školy rodičovskou veřejnost informovat,“ dodala Zorka Brožíková.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka