www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Počty nemocných s covidem v kraji rostou, situace v nemocnicích je zatím klidná

2021-10-22 08:16:18 | Středočeský kraj, Jana Pancířová Kopřivová ©

Ačkoliv Středočeský kraj se zatím z hlediska počtu nemocných s covidem drží zhruba v polovině pomyslného žebříčku krajů, i tady je epidemie na vzestupu. Zatímco za minulou středu hlásily statistiky 170 nových případů v kraji, za včerejšek je to 355 nových případů. K tomu se zvyšuje počet pacientů s respiračními nemocemi.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

„Ke včerejšku máme hlášených 36 hospitalizovaných pacientů. Pětadvacet z nich dosud nebylo očkovaných, ti ostatní se v minulosti očkovat nechali. Zajímavostí je, že pouze minimum z hospitalizovaných je očkovaných vakcínou od firmy Pfizer a Modernou, ostatní vektorovými vakcínami (Astrazeneca, Johnson),“ uvedl dnes krajský radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík.

Situace ve středočeských nemocnicích je podle jeho slov zatím klidná, každé zařízení je připraveno se v případě potřeby přizpůsobit a obnovit režim tzv. covidárií. "V první nemocnici už také přistoupili k omezení návštěv – v Benešově teď mohou návštěvy k dospělým pacientům pouze ve středu a v neděli, ve výjimečných případech po dohodě. Důvodem pro omezení návštěv je nejen zhoršující se covidová situace ve společnosti, ale také zvýšení počtu respiračních onemocnění včetně chřipky, kde v posledních dnech zaznamenáváme razantní nárůst,“ doplnil Pavel Pavlík.

Podle radního je potřeba stále apelovat na všechny, kdo se zatím nenechali očkovat, aby tuto možnost znovu zvážili. „Očkovací místa máme v každém okrese v kraji, někde očkují i bez předchozí registrace, takže kdo by se chtěl nechat naočkovat, tu možnost kdykoli má. Stejně tak stále nabízíme možnost objednat si mobilní očkovací tým, a to hlavně imobilním pacientům. Kontakt na koordinátory očkovacích týmů jsme coby Středočeský kraj poskytli všem starostům, takže kdo má o mobilní tým zájem, ten se může obrátit na svou obec,“ doporučuje radní.

Ve Středočeském kraji bylo ke včerejšku zhruba 2 791 lidí s covidem. Situaci ve školských zařízeních monitoruje Krajská hygienická stanice a najdete ji na tomto odkazu. Středočeský kraj nebude nyní doporučovat ředitelům krajských škol, aby na první dva dny příštího týdne vyhlásili v souvislosti se zhoršující se situací ředitelské volno.

„Žádné plošné doporučení nebudeme vydávat, necháme tuto pravomoc na vedení jednotlivých škol. Situace ve středních Čechách se samozřejmě zhoršuje jako v celé zemi, ale i vzhledem k tomu, že nejsou připravené žádné návazné kroky, jako je například testování ve školách, tak prozatím vše necháváme na uvážení ředitelů,“ doplnil radní pro školství Milan Vácha.


Středočeský kraj, Jana Pancířová Kopřivová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka