www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Pestrý program na podzimní prázdniny ve středních Čechách

2021-10-25 07:16:51 | Středočeská centrála cestovního ruchu, Linda Dlouhá ©

Na období podzimních prázdnin je ve středních Čechách připraven bohatý program. Na své si přijdou nejen děti, ale i dospělí. Na zámku Loučeň na Nymbursku se uskuteční Čokoládové podzimní prázdniny, v HistoryParku v Ledčicích na Mělnicku připravují Podzimní prázdniny s divadlem.

Foto

Barevný podzim.
(Foto František Ortmann)

Vyrazit se dá do řady muzeí a galerií, které jsou zapojeny do akce Den Středočeského kraje a na 28. 10. tak nabízejí nejen vstupné zdarma nebo za symbolickou cenu, ale také řadu doprovodných akcí.

Čokoládové podzimní prázdniny je možné prožít na zámku Loučeň, kde je připraven speciální program. Zámkem provedou členové knížecí domácnosti a účastníky seznámí nejen s historií zámku, ale i čokolády. Ty nejlepší kousky z Královské čokolády se budou také ochutnávat. Speciální program je připraven na 27. - 31. 10. a prohlídky budou probíhat vždy od 11 do 16 hodin. V zámeckém parku na Loučeni se podzimní prázdniny dají trávit i příjemně na čerstvém vzduchu blouděním ve zdejších labyrintech a bludištích. U nich jsou připojeny fotopointy jejich protějšků z celého světa, díky kterým tu je možné podniknout i jakousi cestu kolem světa během pár hodin.

V HistoryParku Ledčice na Mělnicku, umístěném uprostřed podřipské krajiny s výhledem na horu Říp, bude v době podzimních prázdnin otevřeno od středy až do neděle vždy od 10 do 17 hodin. Připraven je pestrý zábavný program plný aktivit. Většina stanovišť je krytá a není třeba obávat se tak nepřízně počasí. Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na vykopávky, experimentování, keramickou dílnu, lukostřelbu a dne 28. 10. také na premiérové divadelní představení Bílá kočička od Ilegumovy divadelní společnosti. Hrát se bude od 11 a od 14 hodin.

28. 10. je také Dnem Středočeského kraje. I letos na tento den mnohá muzea a galerie ve středních Čechách připravují mimořádný program pro všechny věkové skupiny. Vstupné do objektů bývá zdarma anebo za symbolickou cenu. Zapojují se České muzeum stříbra v Kutné Hoře, Hornické muzeum Příbram, Muzeum Mladoboleslavska a Muzeum Podblanicka, regionální muzea v Mělníce, Jílovém u Prahy a Kolíně, Muzeum Českého krasu, Oblastní muzeum Praha východ, Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně, Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy, Muzeum T. G. M. Rakovník a místní Rabasova galerie, Galerie středočeského kraje GASK i památníky Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše a Antonína Dvořáka v Příbrami.

„Podzimní prázdniny je ideální trávit také v přírodě, která stále hraje všemi barvami. Nepřeberné množství značených turistických tras je možné najít například na Kokořínsku, ve stále málo objevených Brdech, v hustých křivoklátských lesích na Berounsku anebo třeba v Kraji blanických rytířů pod bájnou horou Blaník. Na našich stránkách www.strednicechy.cz nabízíme tipy na více než 300 výletů,“ doplňuje Jakub Kulhánek, vedoucí marketingu Středočeské centrály cestovního ruchu.


Středočeská centrála cestovního ruchu, Linda Dlouhá ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka