www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Optimalizace příbramského středního školství

2021-01-26 09:17:58 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Zřizovatelem středních škol v našem městě je Středočeský kraj. V současné době se hovoří o optimalizaci, která se dotýká také příbramských gymnázií. Mezi středními školami na území města jsou také dvě gymnázia – Gymnázium Příbram a Gymnázium pod Svatou Horou.

Foto

Zleva – starosta Jan Konvalinka, místostarosta Zorka Brožíková a krajský radní pro oblast školství Milan Vácha.
(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Středočeský kraj v současné době připravuje optimalizaci středního školství, ve které se diskutuje také osud příbramských gymnázií. Jelikož se jedná o záměr, který se přímo dotýká občanů Příbrami, vyvolalo vedení města setkání s krajským radním pro oblast školství Milanem Váchou.

„Jedná se o záležitost středního školství, které není v rukách města, ale Středočeského kraje. Radního Váchu jsme požádali o vysvětlení, proč by mělo dojít k optimalizaci u nás ve městě, a zároveň jsme ho informovali o tom, jakým způsobem se ke zmíněnému kroku staví příbramská veřejnost,“ uvedl k důvodu schůzky starosta města Jan Konvalinka.

Dle vyjádření radního Váchy přistupuje Středočeský kraj k optimalizaci z důvodu zásadní nerovnováhy v nabídce středoškolského vzdělávání na svém území s tím, že nepoměr spočívá ve velkém počtu míst na gymnáziích, čímž se deformuje přístup ke vzdělávání.

„Konečné rozhodnutí o osudu příbramských gymnázií je v kompetenci zřizovatele, tedy Středočeského kraje. V této otázce je pro nás důležité stanovisko ředitelů základních škol, které požádáme o jejich názor. Optimalizace byla jedním bodem našeho setkání. S panem radním jsme hovořili také o situaci na Gymnáziu Příbram, a to s ohledem na údajný častější výskyt patogenních jevů. S potěšením jsme přijali informaci, že kraj má v dané věci připravenou sérii z našeho pohledu účinných kroků,“ dodal Jan Konvalinka.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka