www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Novinky se Svatohorského sadu

2021-07-22 08:34:10 | Luboš Řezáč ©

I když se v letních měsících nemůže kácet a řezat, spolek Svatohorské sady Příbram nezahálí! V uplynulých měsících se nám podařilo dotáhnout do úspěšného konce oficiální registraci spolku u Městského soudu v Praze, nyní si nás tedy každý může dohledat i pod IČ 10933727. Na tento stěžejní krok jsme navázali dalším, který považujeme za neméně důležitý – tím je založení transparentního účtu.

Foto

Svatohorský sad.
(Zdroj foto Luboš Řezáč)

Naše práce a cíl je jednoduchý – vrátit původní podobu, účel a ráz Svatohorskému sadu. Máme to štěstí, že na území našeho města se tato obrovská plocha, která slouží všem, nachází. Nicméně její údržba je velmi náročná a bez podpory to nepůjde.

Jednou z možností, jak náš spolek podpořit, je finanční dar na zmíněný transparentní účet číslo 2502009573/2010 (Fio banka). Pokud se chcete podílet na obnově Svatohorského sadu, budeme rádi za každý příspěvek, ať už jednorázový nebo pravidelný, například formou trvalé platby z Vašeho účtu.

Ne, nemyslete si, nejsme nenasytní – taková trvalá platba může být například 50,-Kč měsíčně. Může se to zdát jako kapka v moři, ale pokud se tyto „padesátky“ sejdou v jedné kapse, rádi Vám dáme zpětnou vazbu, co se za Vaše příspěvky podařilo nakoupit.

Zatím jsme na své náklady kupovali především řetězy do pil a jejich broušení, nářadí, pohonné hmoty, ochranné pomůcky a podobné drobnosti, které ovšem i tak dosáhly několika tisíc korun. Do budoucna bychom pak rádi koupili další nářadí, stroje nebo zaplatili odborné firmy a vrátili Svatohorským sadům a Svaté Hoře samotné jejich lesk.

Samozřejmě se nespoléháme jen na pomoc jednotlivců. Oslovujeme místní i celostátní firmy, zjišťujeme možné dotační tituly a spolupracujeme i s městem Příbram, které nám v mnohém vychází vstříc. Pokud snad víte o někom, kdo by nás chtěl jakýmkoliv způsobem podpořit, kontakt na nás naleznete na našem facebooku Svatohorské sady Příbram, nebo nám napište mail na svatohorskesady@gmail.com.

V neposlední řadě bychom Vás pak také rádi nalákali. V sadech neplánujeme jen dřinu a lopotění, naopak! Sledujte nás na našich facebookových stránkách nebo v médiích, kde brzy zveřejníme podrobnosti k plánované akci pro všechny příznivce krásné přírody, dobrého jídla a pití a příjemné společnosti!


Luboš Řezáč ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka