www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Nové dohledové centrum Městské policie Příbram

2021-02-17 08:30:58 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Nad bezpečností ve městě dohlíží strážníci Městské policie nejen přímo v ulicích, ale také prostřednictvím kamerového systému. Jak se postupně rozšiřují kamerové body, bylo třeba také zajistit rozšíření dohledového centra Městské policie.

Foto

(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

„V současné době máme ve městě 37 kamerových bodů. Z tohoto důvodu bylo třeba rozšířit dohledové centrum, ve kterém strážníci čtyřiadvacet hodin kontrolují monitorované lokality. V centru se zvýšil počet monitorů z osmi na patnáct a je počítáno s dalším rozvojem. Celý projekt vyšel na téměř 1,7 milionu korun, jde ovšem o investici, díky níž se zvyšuje bezpečnost obyvatel a ochrana jejich majetku,“ řekl starosta Jan Konvalinka.

O potřebě Městského kamerového dohlížecího systému (MKDS) svědčí fakt, že díky využívání této technologie jsou každoročně odhaleni pachatelé mnoha deliktů. MKDS je zároveň napojen na Policii ČR, která technologii hojně využívá.

V rámci výše uvedené investice nedošlo pouze k navýšení počtu monitorů, ale k celkové modernizaci vybavení, přemístění hardwaru mimo prostory samotného dohledového centra a k úpravě pracovního prostředí pro strážníky.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka