www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Nehodovost na Příbramsku

2021-07-02 07:16:19 | PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Během prvního pololetí letošního roku řešili příbramští policisté 603 dopravních nehod, což je o 67 méně než v loňském roce a o 210 méně v roce 2019. Zemřeli dva lidé a deset osob utrpělo těžká zranění. Třicet motoristů, kteří způsobili nehodu, bylo pod vlivem alkoholu.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Celkem 134 karambolů zavinila zvěř. Na dopravních prostředcích vznikla škoda, která činila více než 32 milionů korun. Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy a poté nepřiměřená rychlost.

Za měsíc červen evidují policisté na Územním odboru Příbram 135 nehod, jedna osoba byla přepravena do nemocnice s vážným poraněním a 34 lidí se zraněním lehčího charakteru. Bohužel při jedné nehodě vyhasnul lidský život. Nehoda se odehrála 9. června v Příbrami, došlo zde ke střetu nákladního automobilu a motocyklu.

Vlivem nepříznivého počasí dne 29. června, kdy byl silný nárazový vítr, bouřka a déšť, popadaly přes některé silnice vyvrácené nebo polámané stromy. Do dvou z nich narazili motoristé. První událost se stala po deváté hodině večerní v obci Sedlčany, kdy do stromu havaroval 33letý řidič. Při nehodě vznikla škoda ve výši sto tisíc korun. O půl hodiny později se stala obdobná nehoda v katastru obce Vysoký Chlumec. V tomto případě činila škoda 15 tisíc korun.


PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka