www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Na veletrhu Holiday World představí autoři publikaci „Poutní místa středních Čech“

2020-02-13 08:06:13 | Arcibiskupství pražské, Kristina Poláčková, Stanislav Zeman ©

V rámci cestovního veletrhu Holiday World v Praze-Letňanech představí autoři za účasti církevních představitelů a zastupitelů Středočeského kraje zcela novou publikaci „Poutní místa středních Čech“. Akce se uskuteční 14. února 2020 ve 14 hodin.

Foto

(Zdroj foto Středočeský kraj)

Kniha je společným projektem Arcibiskupství pražského a Středočeského kraje a dokumentuje historii vzniku známých i méně známých poutních míst a jejich duchovní význam. Autoři Kristina Poláčková a Vít Hájek se na dvou stovkách stran zaměřili na představení uměleckých děl od věhlasných sochařů, architektů a malířů, která jsou spojená s konkrétními poutními místy a vždy byla a jsou výrazným kulturním obohacením Středočeského kraje. Kromě zajímavého textu je proto kniha doplněna bohatým obrazovým materiálem od významných fotografů.

„Putování po kraji od Budče až po Votice je nejenom faktografickou a umělecko-historickou zprávou, ale také možností, jak jejím prostřednictvím načerpat klid a duchovní sílu. Snad bude mnohé inspirovat k návštěvě některého z popisovaných míst. Kniha tak může posloužit i jako stručný průvodce,“ vyzdvihla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).


Arcibiskupství pražské, Kristina Poláčková, Stanislav Zeman ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka