www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Na podporu doprovodné infrastruktury cestovního ruchu kraj rozdělí necelé 4 miliony korun

2022-09-13 09:01:49 | Středočeský kraj ©

Stanoviště pro obytná auta nebo vývaziště na říčních cestách, to byla tematická zadání dotačního programu na podporu cestovního ruchu. Krajští zastupitelé včera schválili rozdělení 3,7 milionu korun v rámci podpory rozvoje doprovodné infrastruktury pro celkem 5 žadatelů.

Foto

Areál Nového rybníka - naučná stezka a koridor s osazenými rostlinami, které pomáhají čistit vodu.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Rozvoj cestovního ruchu v oblasti karavaningu, rekreační plavby a budování záchytných parkovišť včetně dopravního a orientačního značení v turisticky atraktivních lokalitách Středočeského kraje, o peníze na takové projekty si mohly žádat obce ve Středočeském kraji.

„Pro rozvoj cestovního ruchu je nezbytné, aby také doprovodná infrastruktura reflektovala potřeby a nároky současnosti,“ dodává radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda.

Oproti dotačním programům vyhlašovaným v minulosti nyní kraj zaměřil svou podporu na samotné obce. „Dotační program jsme koncipovali tak, aby obcím nová doprovodná infrastruktura pomáhala lépe zvládat případný zvýšený příliv turistů. I přesto, že z objektivních důvodů jako byly následky covidových lockdownů či nárůst cen stavebních prací, bylo žadatelů v letošním roce méně, budeme v naší podpoře pokračovat i v dalších letech,“ říká radní Švenda.

V rámci tematického zadání Stanoviště pro obytná auta schválil kraj 2 miliony korun pro město Příbram, které má v plánu vybudovat stanoviště pro obytné vozy a karavany v areálu Nového rybníka.

Vývaziště pro motorové čluny naopak hodlá vybudovat město Lysá nad Labem a obec Káraný na Praze-východ. Mezi tyto 2 žadatele kraj rozdělí částku 5,5 milionů korun. Dalšími úspěšnými žadateli jsou města Mělník a Jesenice u Rakovníka. Mělník obdrží dotaci 3,4 milionu korun na vybudování veřejné infrastruktury pro cestovní ruch, oproti tomu město Jesenice použije dotaci 3,7 milionu korun na griloviště a další vybavení Autocampu Jesenice.

Areál Nového rybníka s lávkou a ostrůvkem.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)


Středočeský kraj ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka