www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Možnost podpory rodičů samoživitelů stále trvá

2021-03-04 10:11:27 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

V loňském roce město Příbram vyhlásilo veřejnou sbírku. Rodiče samoživitelé, kteří se v souvislosti s koronavirovou pandemií dostali do tíživé životní situace a nebyla jim přiznána státní podpora, mohou žádat o příspěvek z transparentního účtu.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Aktuálně jsou opět zpřísněna pravidla, zavřeny nejen školy, ale také školky, což je pro mnohé rodiče zásadní komplikací. Z tohoto důvodu připomínáme, že rodiče samoživitelé, kteří se v souvislosti s koronavirovou pandemií dostali do tíživé životní situace a nebyla jim přiznána státní podpora, mohou žádat o příspěvek z transparentního účtu.

„Situace pro rodiče, kteří jsou odkázáni na jeden příjem není lehká v žádné době, natož nyní. Pokud jste samoživiteli a řešíte situaci, že vám nebyla poskytnuta státní podpora, máte možnost zažádat o čtyřtisícový příspěvek z účtu veřejné sbírky města Příbram, kde je aktuálně částka 45 tisíc korun,“ vzkazuje rodičům samoživitelům starosta města Jan Konvalinka.

Formulář žádosti je k dispozici na webových stránkách města, případně je možné kontaktovat Odbor sociálních věcí a zdravotnictví.

Transparentní účet veřejné sbírky, na který je možné stále přispívat, je veden u České spořitelny: 90018-521689309/0800.
https://www.csas.cz/cs/transparentni-ucty#/090018-0521689309/Mesto-Pribram.

Eva Švehlová, DiS.
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka