www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Městská venkovní sportoviště budou v Dobříši zdarma

2022-05-16 08:00:40 | Město Dobříš, Ing. Denisa Havlíčková ©

Rada města Dobříše souhlasila s tím, že venkovní sportoviště patřící městu budou v následujících dnech pro veřejnost zpřístupněna zcela zdarma.

Foto

Volejbalové hřiště Dobříš.
(Foto Denisa Havlíčková)

Vedení města Dobříše na úterní schůzi jednohlasně přijalo návrh na zpřístupnění městských venkovních sportovišť pro veřejnost zdarma. Na základě tohoto rozhodnutí městské rady tak dobříšská společnost Dokas, která má na starost správu všech venkovních sportovišť patřící městu, nebude od 23. května do 3. července 2022 vybírat žádné vstupné.

Lidé, kteří budou chtít možnost zdarma využít prostory venkovních sportovišť, si však musí své místo předem rezervovat přes rezervační systém. Zdarma budou po dobu 42 dní k dispozici dvě beach volejbalová hřiště, jedno hřiště na plážový fotbal a tři nohejbalové kurty za sportovní halou. Dále bude možné rezervovat si hřiště „umělku“ u školami a hřiště s novým umělým povrchem na volejbal/basketbal, které se nachází mezi ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35 a školní tělocvičnou. Rezervovat si můžete také volejbalová hřiště s antukovým povrchem u fotbalového stadionu. Pokud poté nerozhodně vedení města jinak, bude po 3. červenci 2022 platit pronájem venkovních sportovišť za jednotnou cenu 150 Kč/hod.

Prostory městské multifunkční sportovní haly zůstávají beze změny a za jejich využití se platí i v termínu od 23. května do 3. července 2022. V případě pronájmu celé sportovní haly je cena stanovena ve výši 750 Kč/hod., pokud si rezervujete pouze jeden z kurtů, platí cena 250 Kč/hod.

Starosta Pavel Svoboda za vedení města k tomuto řekl: „Návrh na otevření městských sportovišť pro veřejnost zdarma přišel od několika dobříšských sportovců a od radní Jitky Urbanové. Chceme zájemce o pohyb venku povzbudit a umožnit jim více využít městská hřiště. Na začátku července akci vyhodnotíme a poté rozhodneme o dalším režimu.“

Rezervovat si předem konkrétní sportoviště v Dobříši je možné přes rezervační systém na adrese: https://sportovistemestadobris.isportsystem.cz/. Bez předchozí rezervace bude přístupný pouze atletický ovál s umělým povrchem, který se nachází mezi dobříšskými školami. Ten bude otevřen od pondělí do pátku od 15.00 do 21.00 hod., v sobotu a v neděli od 8.00 do 21.00 hod.


Město Dobříš, Ing. Denisa Havlíčková ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka