www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Listopad v dobříšské kultuře

2021-10-15 09:00:40 | Kulturní středisko Dobříš, Mgr. Jindřiška Kastnerová ©

Koncert netradičního tělesa Clarinet Factory, Divadlo za vodou Čenkov předvede hru Mise na Mars, členové katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty v Českých Budějovicích zahajují vernisáží Bezčasí, vystoupí kapela Sto zvířat nebo navštivte Snow film fest 2021...

Foto

Snow film fest 2021.
(Zdroj foto Kulturní středisko Dobříš)

Kultura listopad 2021

12. 11. Clarinet Factory - koncert
Koncert tohoto netradičního tělesa se jistě stane jedním z vrcholů letošního hudebního programu KD.
„Na hudební scéně je klarinetové kvarteto Clarinet Factory více než pětadvacet let. Úspěšně koncertuje po celém světě. Má na kontě spolupráci s Bobbym McFerrinem, Lenkou Dusilovou, Janou Koubkovou, Ivou Bittovou, Tata Bojs, Filharmonií Brno, Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Prague Philharmonia či divadelníky VerTeDance“, píše Jarda Špulák na Novinkách.cz. Letos navíc vydali i nové album. Jmenuje se Pipers a je na něm patrný příklon k elektronice.
Mezinárodně oceňovaný ansámbl Clarinet Factory tak pokračuje v objevné cestě za možnostmi zvuku klarinetů i hudby obecně.
Společenský sál KD, pátek 12. listopadu 2021 od 20.30 hod. Stolové a divadelní uspořádání hlediště. Vstupné: 270,- (předprodej Dobříš) a 300,- (on-line prodej na GoOut a na místě). Předprodej vstupenek on-line již od 13.10. Telefonická rezervace vstupenek již není možná.

13.11. 26301čka opět na scéně
Jako jediní v okolí 26301čka hrají něco jiného, a tím jsou různé scénky a skeče jak české tvorby tak zahraniční. Přijďte se podívat a zažijete kopu srandy. Těšme se na nás.
Společenský sál KD, sobota 13. listopadu 2021 od 20.00 hod. Vstupné dobrovolné. Ve spolupráci s KD Dobříš.

14.11. Mise na Mars - hraje Divadlo za vodou Čenkov
Děj této hry začíná startem rakety s pečlivě vybranou mezinárodní posádkou zkušených kosmonautů a odborníků, zástupců pořádající země, resp. velkého vůdce. Cíl cesty je patrný z názvu, ovšem důležitá je samotná cesta....Na představení vás zve i pořádající divadlo Kruh Dobříš.
Společenský sál KD, neděle 14. listopadu 2021 od 19.00 hod. Vstupné dobrovolné.

25.11. Vernisáž výstavy Bezčasí. Vystavují členové katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty v Českých Budějovicích
V rámci oslav třicetiletého výročí existence Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích se v Kulturním domě v Dobříši koná výstava s názvem Bezčasí, na které svá díla představují členové katedry výtvarné výchovy PF - Petr Brožka, Ivan Bukovský, Olga Divišová, Josef Lorenc, Aleš Pospíšil, Karel Řepa, Petra Vichrová a Lenka Vilhelmová. Součástí expozice jsou kresebná, malířská, grafická a sochařská díla realistického i abstraktního charakteru inspirovaná přírodou, konkrétními každodenními či naprosto banálními situacemi, se kterými se mohl setkat každý člověk. Díla se navzájem prolínají a obsahově doplňují pod pojmem bezčasí, v němž se odráží současná atmosféra a nabízí se otázky související s vnímáním plynutí času. Výtvarný přístup jednotlivých vystavujících často odhaluje jejich nejniternější pocity a přitom nechává diváka zkoumat sebe sama, sdělila k výstavě její kurátorka paní Zuzana Duchková.
Výstavní sál KD, čtvrtek 25. listopadu 2021. Vernisáž výstavy se uskuteční ve výstavním sále KD Dobříš od 17.00 hod. Výstava potrvá do 19. 12. 2021. Otevřeno: po – čt 8.30 -16 hod., pátek a sobota zavřeno, ne 14 -16 hod. Vstup zdarma! 

26.11. Sto zvířat - 30! Tour
Budete to téměř na den přesně rok, kdy jsme měli se Sto zvířaty oslavit 30 let na scéně. Zjevil se covid a nebylo nic. O to víc se ale těšíme na jejich koncert letošní a nepochybuji, že těch 31 let oslavíme společně a o to radostněji…
STO ZVÍŘAT vzniklo  v roce 1990 jako reakce na anglickou vlnu ska, prezentovanou kapelami jako Madness, Specials nebo Selecter. Od té doby kapela ušla v rámci žánrů dlouhou cestu lemovanou rocksteady, reggae, swingem i rockem.
Honza Kalina, kapelník Sto zvířat a textař skupiny Tomáš Belko se shodnou: "Kdyby nám někdo na jaře roku 1990 v bistru v Nerudově ulici na Malé Straně, kde jsme po tři dny vymýšleli název tehdy ještě neexistující kapely, předpovídal že se dožijeme se ZVÍŘATY třiceti(jedna) let, asi bysme za něj zaplatili a řekli si, hele asi nějakej šílenec... Mohli jsme se jmenovat taky DRUHÁ DOBA, nebo TROLLEJBUS, takže to vlastně dopadlo dobře, né?"
Společenský sál KD, pátek 26. listopadu 2021 od 20.30 hod. Vstupné: 280,- (předprodej Dobříš); 310,- (on-line prodej na GoOut a na místě). VSTUPENKY z r. 2020 PLATÍ!!! Telefonická rezervace vstupenek již není možná.

2.12. Snow film fest 2021 - Zažij dobrodružství na plátně tvého kina
Filmová přehlídka o extrémních zimních sportech.
Program:
19:30 - 1. promítací blok
Crossing Lebanon (Německo, 2020)
Viktor (Slovensko, 2019)
Float to Ski (USA, 2020)
Persian Lines (ČR, 2019)
21:20 - 2. promítací blok
K2: The Impossible descent (Polsko, 2020)
Hors Piste (Francie, 2018)
Více o promítaných filmech na https://snowfilmfest.cz/promitani_sff/dobris/
Společenský sál KD, čtvrtek 2. prosince 2021 od 19.30 hod. Stolové a divadelní uspořádání hlediště. Vstupné: Děti, studenti (do 26 let), senioři a ZTP 50,- Kč;-; ostatní 100,- Kč
Vstupenky bude možné zakoupit až na místě při vstupu na promítání.

Připravujeme na prosinec:
3.12. Vánoční koncert Swing bandu Dobříš
6.12. Tradiční setkání se sv. Mikulášem a rozsvícení vánočního stromu na náměstí.
17. 12. Vánoční koncert na zámku pod názvem Magická vánoční noc. Na koncertu zazní vánočné hudba – Mozart, Vivaldi, Corelli a dal., vánoční koledy a také hudební vzpomínka na geniální umělce Enia Morriconeho a Karla Gotta. Hrají: Komorní sdružení SOČR a sólisté České filharmonie Vlastimil Kobrle (housle), Andrea Rysová (flétna) a Zdeněk Rys (hoboj). Koncertem provází herec a moderátor Dalibor Gondík. Dramaturgie a režie koncertu: Ludvík Sklenář.
Předprodej vstupenek bude zahájen 8. 11. 2021 v Informačním středisku Dobříš

Kapela Sto zvířat.


Kulturní středisko Dobříš, Mgr. Jindřiška Kastnerová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka