www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Letní sezona už pomalu klepe na dveře i v SZM. Opatření vlády se rozvolňují a jednotlivé provozy se probouzejí k životu

2020-05-21 07:59:20 | Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková ©

Většina středisek Sportovního zařízení města Příbram je po nucené odstávce z důvodu pandemie koronaviru opět v provozu.

Foto

Vnitřní bazény.
(Foto Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková)

V sobotu 16. května byl zahájen i provoz zimního stadionu a už zbývá pouze Aquapark s venkovním bazénem, jejichž provoz vláda povoluje až od 25. května. Sauna a venkovní bazén se rozjedou v průběhu příštího týdne, vnitřní bazén zatím nikoli.

Od soboty 16. května je v provozu velká hala zimního stadionu. Hojně jí využívají členové HC Příbram, krasobruslařské týmy a také trenéři z HDC Czech republic se svými svěřenci a kempy. Také veřejnost, respektive hobby týmy si již mohou v rozpisu ledových ploch rezervovat hodiny ledu. „Plánujeme už pomalu také letní veřejné bruslení. Rádi bychom začali už v červnu, vše však závisí na tom, kdy budeme moci namrazit i malou halu, kde se veřejné bruslení obvykle koná, a jaká bude její obsazenost,“ říká ředitel Sportovního zařízení Jan Slaba s tím, že pokud vše půjde podle plánu a zájem o pronájem ledů bude nadále stoupat, bude malá hala v provozu od 25. 5. 2020.

Aquapark je z hlediska příprav na znovuotevření po pandemii koronaviru nejnáročnějším provozem Sportovního zařízení města Příbram. Kromě vysokých požadavků na hygienu, desinfekci prostor a nutnosti provedení drobných úprav dle stanovených podmínek pro otevření, nastaly během spouštění provozu také dílčí stavebně technické komplikace, na kterých se nyní intenzivně pracuje. „Budova aquaparku, včetně vybavení, má svá nejlepší léta bohužel za sebou. Vzhledem k faktu, že zastupitelstvo města Příbram nyní neschválilo celkovou rekonstrukci aquaparku a bude tak nutné pokračovat v provozu stávajícího aquaparku pravděpodobně několik dalších sezon, je potřeba začít nyní nahlížet na opravy tak, aby byly i z dlouhodobého hlediska efektivní. Takové opravy vyžadují striktní dodržování daných technologických postupů a více času,“ vysvětluje současnou situaci Slaba.

Dalším omezením je pro tuto chvíli také fakt, že ani dle nejaktuálnějšího harmonogramu postupného rozvolňování by nebylo možné otevřít všechny atrakce aquaparku. „Konkrétně pro náš aquapark to znamená neotevření parní kabiny a vypnutí chrliče vody v malém bazénu. Také kapacity všech zařízení jsou dle propočtů, které jsme provedli na základě daných nařízení, výrazně omezené. Například kapacita vířivky je stanovena na 3 osoby a bylo by nutné určit i maximální dobu pobytu na 5 - 10 minut, aby se lidé mohli vystřídat a nevznikaly fronty,“ doplňuje Slaba. Z důvodu náhlých stavebně technických komplikací, sníženého komfortu pro návštěvníky a náročnosti provozu za zpřísněných podmínek, tak zůstává vnitřní bazén prozatím uzavřen. Otevření se předpokládá v první polovině června.

S ohledem na prodloužení odstávky vnitřního bazénu bylo rozhodnuto o dřívějším otevření venkovního bazénu, a to už 29. května namísto 1. června. Otevřeno bude každý den, za předpokladu hezkého počasí, od 11:00 do 19:00 hodin, a to i ve všední dny. „Dále určitě potěšíme milovníky sauny, kterou přestože v červnu běžně neprovozujeme, tak otevřeme. Otevřeno bude od 26. května každé úterý pro muže, ve čtvrtek pro ženy a na středy přidáváme i saunu společnou,“ doplňuje Slaba. Provozní doba sauny je v tomto režimu stanovena od 16:00 do 21:00 hodin. Kapacity osob a přesné podmínky provozu budou upřesněny.

Na středisku Nový rybník probíhají nyní intenzivní jednání o zahájení provozu Junior klubu a ladí se program SeZaM bistra. „Plánujeme opět tematické večery, kdy nabídka bistra bude provázána s tématem programu, který bude probíhat na terase a na podiu. Větší akce zatím posouváme na konec léta a vyčkáváme,“ říká Slaba. Sportovní zařízení města Příbram dále pomáhá Městskému kulturnímu centru Příbram s programem a přípravami letního kina, které by mělo promítat v červenci a srpnu. Promítat se budou starší filmy, v plánu je například Forrest Gump, Pulp Fiction a pro děti animovaný film Hledá se Nemo.

Sportovní zařízení města Příbram v poslední době více upíná pozornost také k lidem s hendikepem, a to především v Areálu Nový rybník. „Na Nováku máme hotový vstup do vody pro imobilní, který jsme myslím zvládli s citem i pro oko běžného návštěvníka, zábradlí z lan zapadá do celkového vizuálního konceptu areálu. Nyní ještě chceme pořídit lehátko do vody pro imobilní a pohráváme si s možností parkování ZTP za letním kinem, případně ještě blíže k vodě,“ dodává na závěr Slaba.

Bc. Miroslava Poláková,
tisková mluvčí,
Sportovní zařízení města Příbram

Venkovní bazén.
(Foto Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková)
Zimní stadion.
(Foto Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková)


Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka