www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Krizový štáb ORP Příbram byl aktivován

2021-12-01 10:58:52 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Poslední listopadový den byl po několika měsících opět aktivován krizový štáb ORP Příbram. První jednání je svoláno na čtvrtek 2. prosince.

Foto

Pohled na příbramskou radnici.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

„Dnešního dne byla aktivována činnost krizového štábu ORP Příbram. K aktivaci došlo v návaznosti na zhoršující se epidemiologickou situaci a s ohledem na vyhlášení nouzového stavu,“ vysvětluje důvod aktivace starosta Jan Konvalinka, který je zároveň z pozice své funkce předsedou krizového štábu.

Co je vlastně krizový štáb?

Krizový štáb povinně zřizují obce s rozšířenou působností a ostatní obce jej mohou zřídit jako pracovní orgán. Krizový štáb ve spolupráci se složkami integrovaného záchranného systému zabezpečuje vyhodnocování situace, přijímá opatření a koordinuje společný postup všech složek IZS a dalších institucí.


„Členy krizového štábu jsou: vedení města, Hasičský záchranný sbor, zástupce jednotky březohorských hasičů, Policie ČR a tajemnice krizového štábu. K jednání jsou zváni zástupci Krajské hygienické stanice, Zdravotnické záchranné služby, Městské policie Příbram, Oblastní nemocnice Příbram a dalších organizací dle aktuální potřeby. Se všemi výše jmenovanými jsme samozřejmě stále v kontaktu. O všech krocích krizového štábu jsou pravidelně informováni starostové obcí v ORP Příbram, kteří mohou být v případě zájmu jednání krizového štábu přítomni,“ doplňuje informace Jan Konvalinka.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka