www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Kraj je připraven na rozdělení dodávek přivezených Ruslanem z Číny

2020-03-23 09:28:42 | Středočeský kraj, Helena Frintová a Jan Nováček ©

Z dodávky, která byla do ČR dopravena velkokapacitním letounem An-124 Ruslan z čínského Šen-Čenu, obdržel Středočeský kraj 359 tisíc roušek. Z tohoto počtu půjde 190 tisíc roušek do oblasti zdravotních služeb a 160 tisíc poskytovatelům sociální péče. Zbytek, tedy cca 9 tisíc roušek, bude ponechán jako rezerva pro urgentní případ a možnost rychlého vykrytí úzkých míst.

Foto

Antonov An-124 Ruslan je strategický transportní letoun, vyvinutý v 70. až 80. letech 20. století společností Antonov. Nosnost má kolem 170 tun.
(Ilustrační foto archiv)

„Urychlenou dodávkou a distribucí roušek tak pokryjeme všechny důležité příjemce. Záchranku, lůžková zdravotnická zařízení, tj. krajské i menší nemocnice, praktické lékaře, pediatry, gynekology a stomatology,“ upřesnila středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Informovala také, že již byla příjemcům rozdělena celá dodávka respirátorů z Číny od Ministerstva vnitra v celkovém počtu téměř 56 tisíc kusů (55 600) a centrální distribuční místo v Benešově již bylo vyprázdněno. „Do lůžkových zařízení šlo celkem 33 750 kusů respirátorů, poskytovatelům sociální péče 9 984 kusů a 11 916 kusů jde praktickým lékařům, pediatrům, gynekologům, stomatologům a dialyzačním jednotkám,“ upřesnila hejtmanka Pokorná Jermanová.

Na dnešek je připravena rovněž distribuce více než 13 000 litrů dezinfekce pro středočeské dopravce, které objednal a zaplatil Středočeský kraj. Další distribuce dezinfekce bude probíhat podle dodávek prostředku od výrobce.


Středočeský kraj, Helena Frintová a Jan Nováček ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka