www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Kraj chce podpořit rozvoj cyklistické dopravy 18,5 miliony Kč

2021-04-20 09:23:34 | Středočeský kraj ©

Středočeský kraj vyhlásil dne 12. 4. 2021 Program pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje na výstavbu cyklistické infrastruktury. Dotace primárně poskytne na výstavbu cyklostezek na dálkových páteřních cyklotrasách, které kraj spojují se sousedními kraji.

Foto

(Ilustrační foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Dále budou poskytovány dotace na cyklostezky na regionálních páteřních cyklotrasách, které procházejí několika městy, nebo vedou z území kraje do Prahy. O dotace z Programu, na nějž kraj vyčlenil 18,5 milionu Kč, mohou obce žádat od 10. 5. do 30. 7. 2021.

„V oblasti dopravy máme několik zásadních cílů, a budování cyklostezek je jedním z nich. Ve veřejnosti stále převládá názor, že jízda na kole je především rekreační záležitostí, v souvislosti s rozmachem elektrokol se však doprava na kole může stát plnohodnotným způsobem dopravy do práce, především za příznivého počasí,“ říká Petr Borecký, radní pro veřejnou dopravu a mobilitu: „Věřím, že i díky vypsanému programu budeme schopni dluh vůči občanům v této oblasti brzy splatit.“

Podmínkou pro poskytnutí těchto dotací je vždy spolufinancování akce z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) Evropské unie nebo ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Žádosti o dotace mohou podávat obce, města nebo jejich sdružení prostřednictvím internetové aplikace dotace.kr-stredocesky.cz od 10. 5. do 30. 7. 2021. Již nyní jsou všechny potřebné informace a podmínky pro poskytování dotací uveřejněny na internetových stránkách kraje na adrese https://www.kr-stredocesky.cz/web/14450/93.

Na stavby cyklostezek v koridorech dálkových následujících páteřních cyklotras budou mít žadatelé možnost získat od kraje maximální výši dotace ve výši vlastního podílu na celkových uznatelných nákladech projektu.

* Cyklotrasa 1: Praha – Kouřim - Kutná Hora - Čáslav - Ronov nad Doubravou
* Cyklotrasa 2: Labská stezka
* Cyklotrasa 3: Praha – Beroun – Plzeň
* Cyklotrasa 7: Vltavská cyklistická cesta
* Cyklotrasa 11: Geenways Praha – Vídeň
* Cyklotrasa 17: Greenway Jizera
* Cyklotrasa 19: Sázavská cyklotrasa
* Cyklotrasa 39: Greenway Berounka Střela

Podmínkou pro dotace na stavby cyklostezek v koridorech regionálních páteřních cyklotras je minimální spoluúčast žadatele na financování projektu ve výši 15 % celkových uznatelných nákladů (CZV) projektu podpořeného z IROP nebo SFDI. Podmínkou pro poskytnutí dotací na stavby cyklostezek na cyklotrasách mezi Prahou a Středočeským krajem je kromě minimální spoluúčastí žadatele na financování projektu ve výši 15 % CZV také nepřekročení výše spoluúčasti žadatele snížené o 35 % jeho skutečných ročních daňových příjmů za rok 2020.


Středočeský kraj ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka