www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Koordinátoři intenzivní péče a očkování ve Středočeském kraji pracují na zajištění zásob monoklonálních protilátek

2021-11-22 10:06:07 | Středočeský kraj, Ing. David Šíma ©

Středočeský kraj intenzivně řeší situaci okolo nedostatku léků, které zabraňují těžkému průběhu onemocnění COVID-19. Zásoby tzv. monoklonálních protilátek pro některé krajské nemocnice, které jich nemají dostatek, zajistí pro nejbližší období krajští koordinátoři intenzivní péče a očkování z jiných zařízení. Nejpozději v úterý by do České republiky měla dorazit nová dodávka léků.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Nemocnice Středočeského kraje jsou léky s monoklonálními protilátkami zásobeny z Fakultní Thomayerovy nemocnice a Fakultní nemocnice Motol, které patří mezi přímo-řízené organizace Ministerstva zdravotnictví ČR. „Krajští koordinátoři intenzivní péče a očkování jsou připraveni koordinovat zásoby léků mezi zařízeními v kraji, kde jsou léky dostupné tak, aby je dostali všichni, kdo je skutečně potřebují. Aktuálně máme potvrzeno, že léky budou nemocnicím přerozděleny z IKEMu. Zároveň máme informaci, že nejpozději v úterý by do České republiky měla dorazit nová dodávka léků,“ vysvětluje radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík.

„S nedostatkem léků se potýká nemocnice v Příbrami a Kladně. Nemocnice v Kolíně a Benešově poté disponuje zásobami zhruba na týden a nemocnice v Mladé Boleslavi asi na 10 dnů,“ doplňuje radní Pavel Pavlík. Ve Středočeském kraji přibylo za uplynulý týden 11 382 nakažených koronavirem. V porovnání s předešlým týdnem je to o 3558 nových případů více.

O nedostatku monoklonálních protilátek dnes ráno na twitteru informovala i středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN). O nedostatku léků napsala na svém webu příbramská nemocnice. Monoklonální protilátky se podávají nakaženým ve formě infuze. Brání šíření viru v těle a chrání před vážným průběhem nemoci. Musí se ale podat v časné fázi onemocnění.



Středočeský kraj, Ing. David Šíma ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka