www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Kam za říjnovou dobříšskou kulturou

2022-09-16 08:34:49 | Kulturní středisko Dobříš, Mgr. Jindřiška Kastnerová ©

Procházkova divadelní komedie Klíče na neděli, kapela Schodiště, vernisáž výstavy obrazů Veroniky Rejfířové s názvem Imprese či dvojkoncert skupin Kolektivní Halucinace a Vasilův Rubáš nebo Podzimní divadelní festival ochotnických souborů... Podrobný program...

Foto

Schodiště.
(Zdroj foto Kulturní středisko Dobříš)

Kultura říjen 22

4.11. Antonín Procházka - Klíče na neděli - divadelní komedie
Divadelní spolek L.O.Ď. Loděnice uvádí divadelní komedii Antonína Procházky KLÍČE NA NEDĚLI
Co se stane, když si dva manželské páry po bujarém večírku vymění na víkend klíče a manželky
V hlavních rolích: Josef Hanzal, Dana Jarušková, Vladimír Hlávka, Martina Dvořáková. Režie: Jarka Dušilová. Premiéra září 2022. Nenechte si ujít tuto novou hru divadla L.O.Ď Loděnice.
Společenský sál KD, úterý 4. října 2022 od 19.00 hod. Vstupné dobrovolné. 

7.10. Schodiště + host: Zlo z Jihu - koncert
Do roku 2005 se jmenovali Nahoru po schodišti dolů band, poté se název změnil na Schodiště. Tahle kapela ale už téměř čtyřicet let zůstává stejně zábavná a plná pohody.
V roce 2020 vydala tahle pražská kapela své zatím poslední album Kupředu!. Na dobříšském koncertu, ale zazní kromě nových písní i ty, které již téměř zlidověly. Tak přijďte, Schodiště se na vás moc těší… Jako host koncertu vystoupí formace Zlo z Jihu, což je dle jejich vlastních slov - radostný a pozitivní hudební projekt bez křeče, který netlačí ani na kvantitu či kvalitu, kterou dnešní doba posouvá na hranice absurdna. Vše je podřízené nejdůležitější substanci - radosti z hudby. 
Společenský sál KD, pátek 7. října 2022 od 20.30 hod. Vstupné: 270,- (předprodej v Trafice u Davida) a 300,- (Goout.net a na místě). Předprodej vstupenek od 19. 9. 2022.

13. 10. Vernisáž výstavy obrazů Veroniky Rejfířové s názvem Imprese
Autorka v KD Dobříš nevystavuje poprvé. Naposledy zde vystavovala v roce 2019 v rámci společné výstavy Pozornost pro Tmu. Nyní vám představí svou tvorbu zaměřenou na křehké momenty v krajině uvnitř i kolem nás.
Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 13. 10. 2022 od 18.00 hod. ve výstavním sále KD Dobříš. Výstava potrvá do 13. 11. 2022. Otevřeno po – čt 8:30 – 16 hod, ne 14:00 - 16:00 hod. Vstup zdarma!

21. 10. Kolektivní Halucinace + Vasilův Rubáš - dvojkoncert
Tento dvou koncert slibuje mnohé.
Kladenská kapela Kolektivní Halucinace - tři duše, jedno tělo, tři přátelé, hudebníci, zpěváci. Před rokem vydali třetí album Reality o labyrintu současnosti, ve kterém existují jen uzavřené bubliny oddělené vysokou zdí neporozumění. Písně o tom, že nám schází cosi, o co bychom se mohli podělit s ostatními. Akustické se proplétá s elektronickým a nad tím vším se klenou skvělé texty (Zdroj: ČT, Artzona).
Vasilův Rubáš, to jsou chytlavé melodie, nápadité a vtipné texty plné originálních spojení, obrazů či asociací, a především neuvěřitelný proud energie. Přesně to nabízí folk-reggae-punkové duo Vasilův Rubáš. Máme se opět na co těšit...
Společenský sál KD, pátek 21. října 2022 od 20.30 hod. Vstupné: 300,- (předprodej v Trafice u Davida od 4. 10.) a 330,- (Goout.net a na místě).

26. - 29. 10. Podzimní divadelní festival ochotnických souborů
Na třetí podzimní divadelní festival vás srdečně zve jeho pořadatel - divadelní spolek Kruh Dobříš.
Začíná 26. 10. 2022 představením Klášterní tajemství Divadla Za vodou Čenkov.
Dále se můžete těšit na Manželské zemětřesení - humorně bláznivou současnou komedii v podání pořádajícího souboru a dal.
Všechny potřebné informace naleznete na www.DivadloDobris.cz.
Festival se uskuteční ve společenském sále KD Dobříš.

Připravujeme na listopad
11.11. Vypsaná fiXa, koncert v rámci turné k nové desce Kusy Radosti (předprodej od 11.10. v Trafice, od 16.9. na Goout.net)
24.11. Vernisáž výstavy: Broumovská skupina kostelů a osiřelé památky (fotografie s doprovodným textem). Do 22.12. 2022.
25.11. Švihadlo - koncert


Kulturní středisko Dobříš, Mgr. Jindřiška Kastnerová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka