www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Je příbramská nemocnice připravena zvládnout strmý nárůst koronavirové pandemie?

2020-10-23 08:58:38 | Mgr. Jaroslav Hodrment ©

Okres Příbram je aktuálně zařazen do III. stupně pohotovosti s narůstajícím komunitním přenosem Covid-19. Situace se zdá býti kritická. Jak je Oblastní nemocnice v Příbrami na rozvoj pandemie připravena? Zeptali jsme se jejího ředitele MUDr. Stanislava Holobrady.

Foto

Oblastní nemocnice v Příbrami.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Vážený pane řediteli, vzhledem k tomu, že je okres Příbram aktuálně zařazen do III. stupně pohotovosti s přetrvávajícím nebo narůstajícím komunitním přenosem Covid-19, rád bych se Vás zeptal na připravenost Oblastní nemocnice v Příbrami na potenciálně vyšší příliv pacientů. Kolik pacientů s Covid-19 je ve Vaší nemocnici aktuálně hospitalizováno, kolik z nich potřebuje resuscitační a intenzivní medicínu a zejména - jaké máte využitelné kapacity pro případný nárůst hospitalizovaných?

Ke včerejšímu dni bylo v naší nemocnici hospitalizováno 48 COVID pozitivních pacientů. 8 z nich v tu chvíli vyžadovalo intenzivní péči (interní JIP + ARO). Kapacity nově vzniklého covidového oddělení ještě nejsou vyčerpány, přesto již připravujeme další oddělení, kde by mohla péče o tyto pacienty probíhat. Personální obsazení tohoto oddělení s sebou samozřejmě přinese částečné omezení neakutní zdravotní péče.

Můžete doporučit občanům našeho okresu, jak se mají dle Vašich zkušeností chovat tak, aby pomohli k omezení šíření Covid-19?

Určitě bych je vyzval, aby dodržovali vládní opatření. Vir se nesmí podceňovat, ale ani není dobré sedět doma v zavřeném bytě a nevycházet ven. Procházkou v přírodě rozhodně nic nezkazíte. Ať už jste příznivec, nebo odpůrce roušek a opatření obecně, uvědomte si, že to, jak dlouho tato situace potrvá, závisí především na disciplíně nás všech.

Děkuji za Vaše odpovědi a za čas, který jste našim čtenářům vzhledem ke své zaneprázdněnosti mohl věnovat..


Mgr. Jaroslav Hodrment ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka