www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Hlasování bude spuštěno 1. června

2020-05-29 07:44:06 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Do třetího ročníku participativního rozpočtu města Příbram bylo přihlášeno sedmnáct projektů. Do hlasování veřejnosti, které bude zahájeno 1. června, postoupilo deset návrhů.

Foto

Příbramská radnice.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Dva miliony korun, to je částka, která bude rozdělena na realizaci vítězných projektů participativního rozpočtu. Oproti předchozím ročníkům byla částka navýšena s tím, že projekt se bude do budoucna realizovat jednou za dva roky.

Přihlášeno letos bylo celkem sedmnáct návrhů. „Sedm námětů bylo z důvodu nesplnění kritérií vyřazeno. Občané tak budou moci své hlasy prostřednictvím elektronické hlasovací platformy D21 rozdělit mezi deset zajímavých nápadů,“ uvedla Zuzana Kučerová z odboru Kancelář města.

Do hlasování se může zapojit od 1. do 20. června 2020 každý. Záměrem však je, aby to byli zejména lidé, kteří v Příbrami žijí, pracují, studují nebo tráví pravidelně svůj volný čas, a jednalo se tak o skutečnou podporu místní komunity. Výběr projektů probíhá anonymně a bezplatně prostřednictvím elektronické hlasovací platformy D21, s použitím kladných a záporných hlasů podle hlasovacího systému Demokracie 21.

Rozdělit své hlasy lze mezi libovolné návrhy, přičemž jednomu můžete přidělit maximálně jeden plusový a jeden minusový hlas. Celkem má každý k dispozici tři plusové a jeden minusový bod. Váha všech hlasů je shodná a ten minusový lze udělit až po rozdělení alespoň dvou plusových. Účastník volby však nemusí využit všechny své hlasy. Systém počítá
s minusovými hlasy, aby bylo možné vyjádřit silný nesouhlas s některým z projektů.

Výběr se uskuteční ve speciální webové aplikaci na adrese spolecne.pribram.eu. V první fázi je třeba zadat číslo mobilního telefonu, na němž obratem „pípne“ esemeska zdarma s unikátním kódem platným 15 minut. Jestliže jej účastník hlasování nezadá včas, musí si stejným způsobem vygenerovat nový.

Po přihlášení do aplikace uděluje rovnou plusové a případně i minusové body. Z jednoho telefonního čísla je přípustné pouze jedno hlasování. Výběr projektů je tajný a anonymní a výsledky se průběžně nezveřejňují. V případě, že nemáte přístup k internetu, lze hlasovat v informačním centru v Zámečku-Ernestinu.


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka