www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Garáže vykrádal a také v nich přespával

2021-05-07 08:44:12 | PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Jednatřicetiletého muže obvinili včerejšího dne příbramští kriminalisté ze spáchání trestného činu krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a z neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytového prostoru.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Muž má mít na svědomí během letošního roku nejméně sedm vloupání, v pěti případech šlo o garáže v Příbrami, dále o jeden bytový dům ve městě a o rodinný dům na Březnicku. Způsobil škodu za téměř čtvrt milionu korun. Ukradl vozidlo škoda Favorit, pneumatiky, tiskárnu, notebook, starožitnou truhlici, cestovní kufr, asi sto kusů oblečení a knih, sběratelské mince, dětské hry, kompresor, rybářské pruty, snowboardy, lyže a různé nářadí.

Navíc při probourávání zdi mezi garážemi poškodil zaparkovaný automobil a zanechal zde i hromadu odpadků. V jiné garáži poničil cirkulárku a v další se rozhodl bydlet, kdy u ní vyměnil zámek a nastěhoval si sem své věci jako matraci, lino, nákupní vozík a oblečení.

V jednom z objektů se mu dokonce podařilo ztratit peněženku, ve které měl své doklady. Jak se následně ukázalo, ve vykradeném domě vypomáhal při jeho rekonstrukci. Za výše uvedené činy mu nyní hrozí dle trestního zákoníku jeden rok až pět let pobytu za mřížemi.


PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka