www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Dobříšská kultura v prosinci

2021-11-23 08:49:48 | Kulturní středisko Dobříš, Mgr. Jindřiška Kastnerová ©

Výstava Bezčasí - vystavují členové katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty v Českých Budějovicích, Snow film fest 2021 - Zažij dobrodružství na plátně tvého kina, Vánoční koncert Swing bandu Dobříš a Sarah Felidé a další. Podívejte se na podrobný prosincový program...

Foto

Dobříšský zámek.
(Zdroj fot: Kulturní středisko Dobříš )

Kultura - prosinec 2021

Výstava Bezčasí. Vystavují členové katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty v Českých Budějovicích.
V rámci oslav třicetiletého výročí existence Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích se v Kulturním domě v Dobříši koná výstava s názvem Bezčasí, na které svá díla představují členové katedry výtvarné výchovy PF - Petr Brožka, Ivan Bukovský, Olga Divišová, Josef Lorenc, Aleš Pospíšil, Karel Řepa, Petra Vichrová a Lenka Vilhelmová. Součástí expozice jsou kresebná, malířská, grafická a sochařská díla realistického i abstraktního charakteru inspirovaná přírodou, konkrétními každodenními či naprosto banálními situacemi, se kterými se mohl setkat každý člověk.
Výstavní sál KD Dobříš. Výstava potrvá do 19. 12. 2021. Otevřeno: po – čt 8.30 -16 hod., pátek a sobota zavřeno, ne 14 -16 hod. Vstup zdarma! 

2.12. Snow film fest 2021 - Zažij dobrodružství na plátně tvého kina.
Filmová přehlídka o extrémních zimních sportech.
Více o promítaných filmech na https://snowfilmfest.cz/promitani_sff/dobris/
Společenský sál KD, čtvrtek 2. prosince 2021 od 19.30 hod. Stolové a divadelní uspořádání hlediště. Vstupné: Děti, studenti (do 26 let), senioři a ZTP 50,- Kč;-; ostatní 100,- Kč
Vstupenky bude možné zakoupit až na místě při vstupu na promítání.

3.12. Vánoční koncert Swing bandu Dobříš a Sarah Felidé
Na tradiční vánoční koncert vás zvou dobříšští swingaři se zpěvačkou Sarah Felidé. Kromě příjemné muziky se můžete těšit na taneční vystoupení KUS žen Dobříš.
Společenský sál KD, pátek 3. prosince 2021 od 19.00 hodin. Vstupné dobrovolné.

6.12. Tradiční setkání se sv. Mikulášem a rozsvícení vánočního stromu na náměstí.
Po dvouroční odmlce, zaviněné covidovým lockdownem, konečně opět spolu přivítáme advent a blížící se vánoční svátky na dobříšském náměstí spolu se sv. Mikulášem a jeho družinou. Věříme, spolu se všemi účinkujícími, že na vás dýchne ta správná vánoční atmosféra.
Program a účinkující:
16.00
Vystoupení dobříšských organizací a hostů
16.00 Natálie Ertlová (zpěv) a Tomáš Knobloch (kytara) - program populárních vánočních písní
16.15 Vystoupení mládeže Aerobik studio Orel Dobříš
16.20 Přípravný dětský sbor Rukavičky ZUŠ Dobříš
16.30 Vystoupení mládeže Aerobik studio Orel Dobříš
16.35 Jiří Řehulka - písničky s kytarou
16.55 Martin Zajíček (kytara, zpěv) a Petra Zajíčková (flétna, zpěv) - koledy
17.15 Příchod sv. Mikuláše s družinou a mikulášská dětská besídka
18.00 Opera jinak - zpívají: sólista Opery ND v Praze Pavel Švingr a Karolina Píchová, Na klávesy hraje Robert Koubek
18.30 Zdravice starosty města a rozsvícení vánočního stromu
18.40 Ohňostroj
Program moderují: Ivan Sutnar a Tomáš Kadlec
Nebudou chybět ani stánky s tradičním vánočním občerstvením. Prosíme o dodržení aktuálně platných hygienických nařízení. Děkujeme a těšíme se na Vás!
Akci pořádá: KS Dobříš, dobříšský divadelní spolek KRUH a město Dobříš a město Dobříš. Partner akce: Dokas Dobříš s.r.o.

Důležité upozornění!!!
Ohňostoj bude i letos odpálen z bezpečné a chráněné lokality bývalého tržiště za Kopáčkovým domem. Přesto žádáme občany a především mládež, aby dodržovala pokyny MP a nevstupovala do blízkosti odpaliště. Taktéž žádáme řidiče, aby v době od 17.00 do 18.45 hod. neparkovali svá vozidla na přilehlých parkovištích (především uvnitř bývalého tržiště u Kopáčkova domu) - hrozí nebezpečí poškození vozidla. Děkujeme
Pozor!!! Od 12.00 do 22.00 hod. bude náměstí uzavřeno pro autobusovou dopravu. Autobusové zastávky budou přesunuty na hlavní komunikaci u pizzerie Olivo.

22. 12. Magická vánoční noc - vánoční koncert na zámku
Na koncertu zazní krásná vánoční hudba od Mozarta, Vivaldiho, Corelliho a dal., nebudou chybět ani vánoční koledy a také hudební vzpomínka na dva geniální umělce Enia Morriconeho a Karla Gotta.
Hrají: Komorní sdružení SOČR a sólisté České filharmonie Vlastimil Kobrle (housle), Andrea Rysová (flétna) a Zdeněk Rys (hoboj).
Koncertem provází herec Radek Valenta, alias statečný Jindřich z Troškovy Princezny ze mlejna. Dramaturgie a režie koncertu: Ludvík Sklenář.
Zrcadlový sál zámku Dobříš, středa 22. prosince 2021 od 18.30 hod. Předprodej vstupenek v Informačním středisku Dobříš.
Vstupné: 450,- (1.-4. řada); 400,- (5.-8. řada); 300,- (9.-13. řada). V době uzávěrky DL téměř vyprodáno.

POZOR, TIP NA NETRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÁREK - vstupenka na kulturní akci
Písničky bratří Nedvědů - koncert Vojty Nedvěda a skupiny Tie Break
Uslyšíte ty nejkrásnější a nejznámější písničky bratrů Nedvědových, z nichž mnohé již zlidověly, např. Stánky, Růže z papíru, Jižní Kříž či Igelit.
Vstupenky na koncert, který se uskuteční v pátek 14. 1. 2022 od 20.00 hod. v KD Dobříš, si můžete zakoupit v předprodeji již od 7. 12. 2021 v Informačním středisku Dobříš. Vstupné: 350 Kč. Vstupenky nelze rezervovat!

Nová expozice v depozitu Muzea města Dobříše
Muzeum města Dobříše připravilo ve svých prostorách novou expozici „Dobříš od pravěku do současnosti“, která navazuje na stálou výstavu „Stará Dobříš“. S využitím nových vitrín se podařilo vystavit ve čtyřech místnostech depozitu na mírovém náměstí exponáty od doby kamenné v podobě kamenomlatů a pěstních klínů až do druhé poloviny 20. století, která je zde prezentována dobovými elektrospotřebiči, předměty denní potřeby či tiskem. Nejvíce jsou zastoupeny exponáty z 19. století. Výstava je veřejně přístupná v otvíracích hodinách depozitu v úterý 9:00 - 12:00/13:00 - 17:00; ve středu 13:00 - 18:00 a ve čtvrtek 9:00 - 12:00/13:00 - 17:00 hodin (kromě státních svátků a dovolené). Vstup zdarma. Návštěvu skupiny nad 10 osob si, prosím, objednejte předem prostřednictvím mailu jan.michl.muzeum.dobris@gmail.com nebo telefonicky na č. +420778533161.
Na vaši návštěvu se těší správce sbírky PhDr. Jan Michl, Ph.D,

Připravujeme na leden:
6. 1. – 6. 2. Výstava: Jitka Nejedlá (kostýmní tvorba a obrazy)
14.1. Písničky bratří Nedvědů - koncert Vojty Nedvěda a skupiny Tie Break
28.1. United Flavour - koncert


Kulturní středisko Dobříš, Mgr. Jindřiška Kastnerová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka