www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Den obětí dopravních nehod

2021-11-16 08:19:06 | PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Během letošního roku zemřelo na příbramských silnicích šest osob. V měsíci říjnu vyhasl život řidiče v katastru obce Korkyně, kde po projetí zatáčky narazil do vzrostlého stromu. K další nehodě se smrtelnými následky došlo o dva dny později v Sedlčanech, kdy řidič osobního vozidla srazil seniora na přechodu pro chodce.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

V tomto měsíci zemřel dne 12. listopadu brzy ráno 23letý motorista, který havaroval na silnici I/18 v katastru obce Vranovice.

Na památku obětí dopravních nehod, utrpění těch, kteří přežili, ale i jako připomínka všem ostatním, že lidský život je potřeba mít v úctě, byla vyhlášena třetí neděle v listopadu jako Světový den obětí silničních dopravní nehod.

Podle Světové zdravotnické organizace se dopravní nehody každoročně stávají příčinou smrti více než jednoho milionu lidí. Řada z nich umírá za velkého utrpení, pro mnoho z těch, kteří přežili, se život stává každodenní starostí, nemluvě o trápení jejich příbuzných a přátel. Přitom většina dopravních nehod není nevyhnutelná a většině z nich by se dalo předejít.

Pravidla musí respektovat všichni a jejich dodržování je věcí celé společnosti. Vrátit život nelze!


PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka