www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Během akce Stihl Timbersports v Areálu Nový rybník byla k uctění památky Martina Komárka odhalena pamětní socha

2022-08-31 08:19:39 | Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Kozohorská ©

Kvalifikační závod Stihl Timbersports Czech Cup 2022 se konal 29. srpna od 15 hodin. Součástí akce byl doprovodný program, závěrečného předávání cen se ujal starosta Příbrami Jan Konvalinka.

Foto

Stihl Timbersports 2022.
(Foto Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Kozohorská)

Celé léto se v Areálu Nový rybník na akcích odhalovaly dřevěné sochy, ta poslední patří památce Martina Komárka.

„Fanoušci jistě vědí o velmi smutné události, která celý svět timbersportu zasáhla letos v březnu, kdy tragicky zemřel Martin Komárek. Jméno Martina Komárka patří k nejznámějším v tomto sportu. Pravidelně se umisťoval na předních příčkách republikových, evropských i světových soutěží. Tady v Příbrami studoval a za ta léta spolupráce tu zanechal velkou stopu. Proto má teď na Nováku, jako vzpomínku svou sochu,“ říká Jan Slaba, ředitel Sportovního zařízení města Příbram. Sochu přijela odhalit Martinova manželka se synem.

Kvalifikační závod Mistrovství ČR v dřevorubeckých sportech Stihl Timbersports se v Příbrami konal již popáté, starosta Příbrami Jan Konvalinka na podiu přislíbil záštitu města i pro další ročník. Soutěžilo se ve čtyřech tradičních disciplínách Stock Saw, Standing Block Chop, Single Buck a Underhand Chop. Na bednu se od třetí příčky postavili Martin Kalina, Jan Holub a vítěz Martin Roušal.

Pro děti byly v rámci akce připraveny tvořivé dílničky, kde si mohly vyrobit ozdobný dřevěný kotouč či superhrdinský štít, jezdilo se na koních, ponících, elektrickém býkovi a soutěžilo v tom, kdo předvede ústy nejlepší pilu. Soutěžní disciplínou pro dospělé bylo zatloukání hřebíku. Před samotným vyhlášením výsledků proběhla ještě exhibiční show, kde mohli návštěvníci vidět disciplínu Springboard, přesekávání bloku ve třímetrové výšce a hot saw, řezání speciální pilou o výkonu až 70 koní.

Bc. Miroslava Kozohorská,
tisková mluvčí,
Sportovní zařízení města Příbram


Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Kozohorská ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka